LOTUS WHO?: “Little Black Satellite”

ALBUM

Είδος: Alternative Rock
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. Κυκλοφορίας: Οκτώβριος 2019

Άλλη μια φερέλπιδα μπάντα από την Θεσσαλονίκη που δρα σε έναν χώρο που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στη χώρα μας. Αυτόν του εναλλακτικού rock.

Οι Lotus Who? με το “Little Black Satellite” παρουσιάζουν ένα σύνολο από άμεσα τραγουδια που δεν θα κουράσουν το νου του ακροατή για να μπει στο πνεύμα τους και αν και δεν θα έλεγα ότι πρόκειται για αμιγώς ψυχαγωγικό άκουσμα, εντούτοις το “προϊόν” της ακρόασης μάλλον θα τον διασκεδάσει επαρκώς.

Αναλογικός ήχος στις κιθάρες, παλιακός που φέρνει στο νου την indie ’80s to early ’90s ευρωπαϊκή σκηνή αλλά και με σύγχρονες αμερικανότροπες πινελιές από σχήματα όπως οι Muse, οι Queens of the Stone Age αλλά και οι Pearl Jam.

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι οι Lotus Who? είναι μια πιο άμεση / απλουστευμένη εκδοχή των Pearl Jam και Muse και το λέω ως “αύρα”, δεν τίθεται κάποιο θέμα κοπιαρίσματος και θα έλεγα ότι αυτήν την αίσθηση – ειδικά των Muse – τη δίνει οι ρυθμοί των Lee Wheatman (ο οποίος έχει αναλάβει και καθήκοντα μπασίστα) και Γιώργου Μπαλτά (drums, επίσης στους παλαβιάρηδες progsters Mother Turtle και ένα κάρο άλλα σχήματα). Και μάλιστα χωρίς ως μπάντα να υπολείπονται εμφανώς συνθετικά των προαναφερθέντων φημισμένων σχημάτων. Ο δε Γιώργος Ιακώβου έχει καλή φωνή, ιδανική για το μουσικό background (μου θύμισε σε στιγμές τον Bono των U2).

Η ροή του album είναι ανεμπόδιστη και σ’ αυτό βοηθά η μικρή διάρκεια των κομματιών τα οποία διατρέχει κοινό θα έλεγα επίπεδο ποιότητας με κάποια όπως τα “Can’t Get a Life” και “With you” με τα ωραία ρεφρέν τους, τα καθαρά Muse αισθητικής “Come on Babe”, “Forever” και “Wake me up” και τα “The Fire you Want” και “You are all I need” (θα μπορούσαν να είναι τα “hit” του album, ιδανικά ως επιλογές για djs σε ανάλογα μπαράκια) να ξεχωρίζουν στο photo finish, χωρίς να υστερούν τα υπόλοιπα.

Τελικώς το “Little Black Satellite“ είναι ένα καλό σύνολο μουσικής το οποίο απευθύνεται σε ακροατές “ανοιχτής αρχιτεκτονικής”. Αγγίζει πολλές, είτε αυτές είναι μελαγχολικές goth, είτε μοντέρνες grunge / alternative, είτε απέριττες pop, αλλά πάντα rock διαθέσεις. Αν ανήκεις σε τέτοια ρεύματα, οι Lotus Who?θεωρώ ότι θα σου φανούν από την αρχή συμπαθείς μέσω της πρότασης που καταθέτουν. Ακούς και κρίνεις.

https://www.facebook.com/LotusWhobandofficial/

https://lotuswho.bandcamp.com/releases

487

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1163 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.