LORD VIGO: “Danse De Noir”

ALBUM

Είδος: Epic Doom Metal
Δισκογραφική: High Roller Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 10 Απριλίου 2020

Ήταν θυμάμαι Μάρτιος του 2017, όταν στη τότε έκδοση του Up The Hammers festival ένα νέο Γερμανικό epic doom metal σχήμα ονόματι Lord Vigo μου κίνησε την περιέργεια. Είχε μόλις κυκλοφορήσει το ντεμπούτο του “Blackborne Souls” το οποίο και τίμησε δεόντως, κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα και τα θετικά σχόλια του κοινού. Έκτοτε, το νερό κύλησε για τα καλά στο αυλάκι και ο Clortho και η παρέα του κυκλοφόρησαν τη τρίτη δισκογραφική προσπάθεια τους με τίτλο “Danse De Noir” και μάλιστα μία δουλειά ικανή να συζητηθεί στους κόλπους της μεταλικής κοινότητας.

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι το “Danse De Noir” είναι διαφορετικό από τις άλλες δύο κυκλοφορίες τής μπάντας. Ναι μπορεί να είναι επικό, ναι μπορεί να είναι “σκοτεινό”, όμως πρόκειται για ένα concept album που η θεματολογία του δεν έχει καμία μα καμία σχέση με αυτό που έχουμε ως ιδεατό concept epic metal album. Δεν έχει να κάνει με σπαθιά, με μάγους, με ηρωικές μάχες και δράκους, αλλά με τις αναμνήσεις μιας ηρωίδας-αντίγραφο στο σύμπαν του Blade Runner. Άλλωστε η επιστημονική φαντασία, βρίσκει σημείο επαφής με το group αφού το όνομα προέρχεται από τη διάσημη ταινία Ghostbusters II. Γνωρίζοντας το παραπάνω συν το γεγονός ότι ο ηγέτης των Lord Vigo διαθέτει τεράστιες μουσικές ανησυχίες και ιδιαιτερότητες, κάνει το “Danse De Noir” ένα ενδιαφέρον και άξιο μελέτης album.

Πέρα από αυτό, ο νέος δίσκος των Γερμανών epic doomsters έχει και αρκετές ηχητικές διαφορές με τις προηγούμενες δουλειές τους. Το “Danse De Noir”, έχει κρατήσει το επικό του χαρακτήρος του και με την ευστροφία και τις συνθετικές ικανότητες του δημιουργού του κινείται σε πιο dark/gothic ατμοσφαιρικά μονοπάτια, με ένα πέπλο experimental και όλα αυτά υπό την ‘80s riff-ολογία και διάθεση του group. Καταλυτικές στο όλο εγχείρημα και οι doom επιρροές της μπάντας από τους πρώιμους Black Sabbath και τους “μάστορες” Candlemass, με το “Memento Mori” να αποτελεί απτή απόδειξη και νέο doom ύμνο για τους Γερμανούς metallers και τους οπαδούς.

Ακόμα, σημαντικό ρόλο στην επιτυχία ενός δίσκου παίζει και η ροή των κομματιών, η ροή της “ιστορίας” του. Στο “Danse De Noir”, η ροή των τραγουδιών σε κρατάει καθηλωμένο και καταφέρνει να σε κάνει να αδημονείς για την εξέλιξη της ιστορίας. Είναι σαν ένα ταξίδι στο χωροχρόνο της μουσικής ιστορίας των Lord Vigo, που εξελίσσεται από τις πιο πρόσφατες μουσικές αναζητήσεις της μπάντας και τελειώνει με τις πιο heavy/doom καταβολές της. Από τα sci-fi “At The Verge Of Time” και το ομώνυμο “Danse De Noir”, καταλήγει στα heavy/doom ‘’As Silence Grows Old” και το επικό ‘’Memento Mori”.

Το ‘’Danse De Noir”, είναι ένα album που μπορεί να ενώσει δύο σκηνές αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους και με μόνο συνδετικό κρίκο το metal. Είναι ένας δίσκος, που θα βρεί ανταπόκριση και στους οπαδούς του dark/goth metal και στους φίλους του επικού ήχου. Το ‘’Danse De Noir”, κρύβει μέσα του την εξαετή μουσική ιστορία των Lord Vigo και μας τη παραθέτει όσο πιο σχολαστικά γίνεται. Σίγουρα από τα albums που θα καλύψουν τις μουσικές ορέξεις ενός ευρέως φάσματος κοινού και σίγουρα ένα από τα concept albums που θα συζητηθούν.

https://www.facebook.com/LordVigo666

https://www.facebook.com/hrrecords

1014

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.