LORD BUFALLO: “Holus Bolus”

Είδος: Psych Rock/Folk Americans
Δισκογραφική: Blues Funeral  Recordings
Ημ. Κυκλοφορίας: 12 Ιουλίου  2024

Άλλο Λοζάνη και άλλο Κοζάνη, και άλλο King Buffalo και άλλο Lord Buffalo, έτσι για  να μην συγχέουμε συγκροτήματα και καταστάσεις. Βέβαια η προηγούμενη αναφορά στα δύο συγκροτήματα εξυπηρετεί τον σκοπό της, διότι αφενός δημιουργεί ομοιοκαταληξία και αφετέρου αμφότερες οι μπάντες αναζητούν την ψυχεδέλεια με μία διαφορετικού τύπου εναλλακτική διαδρομή, όχι τόσο σύντομη αλλά χωρίς διόδια με τον τελικό προορισμό να μην αλλάζει.

Το Austin της πολιτεία του Τέξας, είναι από μόνο του κράχτης και μας έχει χαρίσει τον Roky Erickson και όλες τις ηχητικές του εκφάνσεις μέσα από τα συγκροτήματα που έχει δώσει το παρόν, καθώς και το ομώνυμο Psych Fest, οπότε αντιλαμβανόμαστε για τους Lord Buffalo αισθάνονται σαν τον Οβελίξ, και έχουν πέσει στην πηγή της ψυχεδέλειας χωρίς να χρειάζεται να το βγάζουν προς τα έξω με τον κλασικό Desert και προοδευτικό ήχο.

Σαν άκουσμα ξεφεύγει από τα τυποποιημένα παραδείγματα του ιδιώματος και συγκροτημάτων όπως οι προαναφερθέντες και οι All Them Witches, και βυθίζεται στα ίδια θολά νερά, χωρίς να τα ταράζει, με σκοτεινά συγκινησιακά μουσικά αδέρφια τους Wovenhand και 16 Horsepower, τον Nick Cave, την Emma Ruth Rundle, τους Swans  και παρόμοιους καλλιτέχνες που τους εξιτάρει η στοιχειωμένη, Αμερικανική γοτθική ποίηση που μετουσιώνεται σε δάδα που φωτίζει το συλλογικό μας δρόμο σε περιόδους απύθμενου και μη σκότους.

Το “Holus Bolus” δεν είναι η τυπική Heavy Rock έκφραση, παρότι βαρύ συναισθηματικά  και όχι τόσο ηχητικά, με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς, υλοποιεί μία γκρίζα κατάσταση με περίτεχνες αντιπαραθέσεις ήχων προερχόμενων από βιολιά, κιθάρες, κρουστά  και φωνητικά  που σε τραβάνε κατά μέρους τους.

Οι Ανατολίτικες επιρροές και οι Δυτικές dark Americana ομορφιές, περιπλέκονται με τους  Dead Can Dance σε ένα  Avant-Garde περιτύλιγμα και δονούνται με Drone συχνότητες σε ένα μελαγχολικό και διαλογιστικό ηχητικό αποτέλεσμα, που θα εξιτάρει και θα κερδίσει ετερόκλητους ανθρώπους που πίνουν κρασί στο όνομα των Madrugada, του David Lynch, του Badalamenti και του Morricone.

Facebook: https://www.facebook.com/lord.buffalo.band

Band camp: https://lord-buffalo.bandcamp.com/album/holus-bolus

394
Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 312 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...