LOOSE SUTURES: “Sado Sex for Dummies”

ALBUM

Είδος: Heavy Fuzz/Stoner/Garage Punk
Εταιρεία: Electric Valley Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 26 Μαΐου 2023

Οι Loose Sutures προέρχονται από τη Σαρδηνία και στις 26 Μαΐου θα κυκλοφορήσουν τον τρίτο ολοκληρωμένο τους δίσκο: “Sado Sex for Dummies”. To συγκρότημα αν και δημιουργήθηκε μόλις το 2020, έχει καταφέρει να κυκλοφορήσει δύο ολοκληρωμένα album, αλλά και έχει δει πολλές αλλαγές στο lineup του. Με αρκετό πείσμα και προσπερνώντας τις αποχωρήσεις και τις εσωτερικές τριβές, πλέον το συγκρότημα είναι τρίο και δεν έχει επηρεαστεί ούτε η παραγωγικότητά του αλλά ούτε τα live του, καθώς από ό,τι διαβάζουμε, τα σχόλια για τα live τους είναι διθυραμβικά.

To “Sado Sex for Dummies” καταφέρνει να συνδυάσει την αισθητική του proto-metal (μού θύμισε σε αρκετά σημεία τους Lucifer’s Friend) με το σύγχρονο stoner και punk rock. Ο ρυθμός είναι κατά κύριο λόγο up-tempo και τα φωνητικά βουτηγμένα στο reverb. Η πρώτη γραμμή στον ήχο του συγκροτήματος είναι τα drums, καθώς με πολύ καλή παραγωγή και κοφτό punk στυλ, κρατούν ψηλά το ενδιαφέρον του ακροατή και δίνουν το σύνθημα για χορό και groove.

Οι Loose Sutures δεν είναι μόνοι τους σε αυτό το βήμα. Έχουν φωνάξει πολύ εκλεκτούς καλεσμένους στην παρέα τους. Ο πολύς Nick Oliveri και ο Alain Johannes (πολύ-οργανίστας και παραγωγός που έχει συνεργαστεί με Queens of the Stone Age, PJ Harvey κ.α.) συμμετέχουν σε 2 κομμάτια του δίσκου, τα “He’s my friend” και “Kinky Katty” αντίστοιχα. Ήταν βέβαια αναπάντεχο, το γεγονός ότι το κομμάτι που έκαναν με τον Nick Olivery να είναι η πιο αδύναμη στιγμή του δίσκου. Ένας Stooges ρυθμός και η φωνή να είναι lo-fi και distorted όπως όταν φωνάζει κάποιος σε ένα μικρόφωνο και μπουκώνει.

Το “Sado Sex for Dummies” είναι το album που θα μπει στην συλλογή ενός DJ. Δεν έχει κανένα βάθος και δεν φαίνεται να είχαν καμία τέτοια διάθεση οι Loose Sutures. Σε οποιοδήποτε bar ακουστεί, θα παίξει δυνατά και ο κόσμος που θα το ακούσει θα αρχίσει σίγουρα να κουνιέται με αυτό. Όμως είναι κι ένα album που δεν θα μπω στη διαδικασία να ξαναβάλω να ακούσω, γιατί δεν έχει χαρακτήρα και δεν κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον μου.

Facebook: https://www.facebook.com/loosesutures
Bandcamp: https://loosesutures.bandcamp.com/

302

Avatar photo
About Βαγγέλης Γιαννακόπουλος 131 Articles
O Βαγγέλης όταν δεν κακομαθαίνει την κόρη του, ψάχνει "Διαμάντια στη Λάσπη". Έχει πάθος με την ελληνική underground σκηνή, θεωρεί ότι το Post Metal στην εποχή μας είναι ότι το Psychedelic Rock στα 70's και ότι η αλήθεια βρίσκεται στους Amenra.