LONG KNIFE: “Curb Stomp Earth”

ALBUM

Είδος : Hardcore Punk
Εταιρεία : Black Water/ Beach Impediment Records
Ημερομηνία : 07 Αυγούστου 2022

Άμα δεν το γράψω θα σκάσω. Είναι από αυτούς τους δίσκους, που είναι τόσο καλοδουλεμένοι, που δεν μπορείς να μην γράψεις για αυτούς. Ατόφιο Hardocore Punk του Portland, με κάποια μέταλ στοιχεία. Από την άλλη, μοιάζει εντελώς ξεχωριστός. Ένα πανέμορφος δίσκος που θα μας απασχολήσει για τα επόμενα χρόνια, σίγουρα!

Το νέο πόνημα των Αμερικάνων Long Knife είναι γεγονός και δεν πρόκειται για τίποτα λιγότερο, από έναν καταπληκτικό δίσκο. Ένα μοναδικό Hardcore Punk που ενώ ταυτόχρονα δεν μπορείς να βρεις κάτι να σου θυμίζει, αλλά ταυτοχρόνως νιώθεις ότι το έχεις ακούσει ήδη. Κάτι σαν ένα μουσικό dejavu, ας πούμε. Δεν θέλω να γίνω υπερβολικός και να πω ότι είναι δίσκος εμπειρία, αλλά είναι. Γεμάτος πάρα πολύ καλά κιθαριστικά riffs και νέες ιδέες. Σίγουρα σε δέκα χρόνια από τώρα θα βρίσκεται σε λίστες δεκάδας της δεκαετίας.

Αλλά σήμερα θα τον δούμε όπως είναι :
Ο δίσκος ξεκινάει με ένα έπος το “Modern Fatigue”, ένα έπος, που σου δίνει την κάτω γνάθο στο χέρι. Μουσικά οι Long Knife είναι σε άλλο επίπεδο, μα το Hardcore Punk θέλει βία και ταχύτητα, το κατάφεραν; Απάντησις : Ναι το έκαναν τέλεια. Κάποιοι θα πουν (αρκετοί θα έχουν δίκιο βέβαια) για Poison Idea, δεν μας ενδιαφέρει. Και γιατί είναι κακό οι επιρροές από Poison Idea; Ίσα-ίσα πάντα έβρισκα θετικά τέτοια πράγματα. Άψογοι τεχνικά και με τη βία και ταχύτητα που θέλει το Hardcore Punk, σου δίνουν τα πάντα στην πιατέλα, είτε είναι το σαγόνι σου, είτε whatever. Μιλάμε για δίσκο δεκάδας και αν όχι της δεκαετίας, σίγουρα της χρονιάς.

Αλλά ας μιλήσουμε λίγο πιο συγκεκριμένα :
Παρότι το “Modern Fatigue” είναι ένα απόλυτα ολοκληρωμένο τραγούδι, που με μία επική βία σε βάζει με τα μπούνια στον δίσκο, δεν είναι το καλύτερο τραγούδι του δίσκου. Το “Trip To The River” που ακολουθεί είναι εξίσου πολύ δυνατό και τα άλλα δύο μέχρι που φτάνουμε στο πειραματικό “Uncle Phil” που για μένα είναι η κορυφαία στιγμή του δίσκου. Τραγούδια όπως το “Blue Rose”, “The Curse”, “Survival” δένουν πολύ όμορφα έναν τρομερό δίσκο, το “Coast To Coast” ας πούμε κλείνει πανέμορφα τον δίσκο.

Στην τελική τίποτα από όλα αυτά δεν έχουν νόημα, μιας που θα μιλάμε για έναν τρομερό δίσκο στο ιδίωμα του και παραπέρα. O δίσκος αποτελεί μία κλωτσιά από το υπερπέραν, ένα μπουνίδι που έσκασε ξαφνικά. Είναι κάτι που πρέπει να ακούσετε!

Facebook : https://www.facebook.com/people/Long-Knife/100063538089363/
Bandcamp : https://longknife.bandcamp.com/

682

Avatar photo
About Χριστόφορος Τριήρης 30 Articles
Γέννημα-θρέμμα των 00ς (με ότι συνεπάγεται αυτό), λάτρης του punk και του -core - από όπου και να προέρχονται-, του ρεαλισμού και της πολιτικής φιλοσοφίας. Πλέον και wannabe "κριτής" του ακραίου ήχου, θα πάει πολύ καλά αυτό, μπορεί και όχι. Δεν μας ενδιαφέρει όμως.