LIFESICK: “Love and Other Lies”

EP

Είδος: Metallic Hardcore
Εταιρεία: Metal Blade Records
Ημ. κυκλοφορίας: 21 Ιανουαρίου 2024

Πατάω το play και σκέφτομαι “ρε συ, κάηκα και έβαλα να ακούσω King Dude;”. Και αυτό γιατί το πρώτο από τα τρία κομμάτια του νέου ΕΡ των Δανών Lifesick ζήλεψε λίγο από το μελαγχολικό folk του προαναφερθέντος και με ξάφνιασε.
Για να εξηγήσω την έκπληξη μου βέβαια, πρέπει να σας πληροφορήσω πως οι Σκανδιναβοί Lifesick αρέσκονται στο να παίζουν μεταλλικό hardcore με σουηδικές metal καταβολές. Στη συνέχεια βέβαια, επανέρχονται στα γνωστά τους λημέρια με το “Rude Awakening” που φιλοξενεί τη φωνή του Mark Whelan των Αμερικανών Fuming Mouth, κλείνοντας τη σύντομη επίθεση τους με το “Reverse Birth”, όπου δανείζει τη φωνή του ο Todd Jones των Nails (του οποίους εμφανέστατα οι Δανοί λατρεύουν).

Δυνατή και ογκώδης παραγωγή, αλλά όχι τόσο έντονη ώσπου να σου σφίγγεται η καρδιά όπως φαίνεται στο εξώφυλλο, όμως η μπάντα έχει σαφές προσανατολισμό και ξέρει ακριβώς τι πρεσβεύει.

Σε γενικές γραμμές, το ΕΡ έχει το ρόλο της γεφύρωσης του χάσματος μεταξύ του πιο πρόσφατου Full length “Misanthropy” και του επόμενου τους που ενδέχεται να ηχογραφηθεί μέσα στο 2024.

Οι γνωρίζοντες ορμάνε, οι υπόλοιποι δεν έχετε λόγο να ασχοληθείτε.

Official Site: https://lifesick.dk/
Facebook: https://www.facebook.com/lifesick
Bandcamp: https://lifesickhc.bandcamp.com/album/love-and-other-lies

187

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.