LIBYCA: “Libyca”

ALBUM

Είδος: Instrumental post rock/metal
Εταιρεία: Metal Blade Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 16 Σεπτεμβρίου 2022

Νιαου νιαου, βρε γατούλα, με τη ροζ μυτούλα!

Η κοινή αγάπη των μελών της μπάντας για τα όμορφα κατοικίδια του ώθησε να επιλέξουν ως όνομα το πρώτο είδος αγριόγατας που ενημέρωσε ο άνθρωπος και εγένετο Lybica.

Ο σχηματισμός του συγκροτήματος είχε όμως να κάνει με τις πνευματικές ανησυχίες του drummer των Killswitch Engage, Justin Foley που βρήκε χρόνο μέσα στην καραντίνα να αναπτύξει τις κιθαριστικές του ιδέες και να τις μοιραστεί με κάποιους φίλους.

Αφού σκεφτόντουσαν εδώ και χρόνια να τζαμάρουν όλοι μαζί λοιπόν, οι Joey Johnson (κιθάρα), Doug French (μπάσο και Chris Lane (τύμπανα) συμπλήρωσαν το σύνολο που ντεμπουτάρει ως Lybica παίζοντας ορχηστρικό metal με shoegaze/post rock ανησυχίες, χωρίς όμως να απορρίπτει πιο πατροπαράδοτες μουσικές δομές και συχνά να προγκροκάρει ελαφρώς.

Η παραγωγή είναι υψηλού επιπέδου, υπάρχουν όμορφες στιγμές σαν το “Palatial” που είναι και το μοναδικό κολληματικό track, αλλά σε γενικές γραμμές, δεν φαντάζει ικανό να πείσει για την αναγκαιότητα του.
Αν είσαι ένθερμος οπαδός των Killswitch engage και θες να έχεις οτιδήποτε φέρει έστω έμμεση σχέση με εκείνους, ή σιχαίνεσαι την ύπαρξη φωνητικών, τότε οι LIBYCA θα είναι μια φυσική προσθήκη στη δισκοθήκη σου.

Αν περιμένεις να ακούσεις κάτι συνταρακτικό που θα σε κάνει να ξεχάσεις τους Pelican/Russian Circles, συνέχισε να ψάχνεις, μιας που το παρόν δεν έχει την ικανότητα να σκαλίζει μελωδίες στον εγκέφαλο σου.

Sorry guys, not that memorable.

Official Site: https://www.lybicaband.com/
Facebook: https://www.facebook.com/lybicaband/
Bandcamp: https://www.instagram.com/lybicaband/
Twitter: https://mobile.twitter.com/lybicaband

360

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.