LEPROUS: “Melodies of Atonement”

ALBUM

Είδος: Progressive Metal
Εταιρεία: InsideOutMusic / Sony Music
Ημ. Κυκλοφορίας: 30 Αυγούστου 2024

Το καλοκαίρι πλησιάζει προς το τέλος του. Υπέροχη πρόταση για ανθρώπους σαν και εμένα που δουλεύει το κλιματιστικό στους 16 από τον Απρίλιο αλλά πολύ μελαγχολική πρόταση για κάποιους που τους αρέσει η ζέστη, οι παραλίες και οι διακοπές. Ε, λοιπόν για εσάς που μελαγχολήσατε, οι Leprous φρόντισαν για εσάς καθώς 30/8/2024 κυκλοφορεί η νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Melodies of Atonement” που έρχεται για να γλυκάνει λίγο την επιστροφή μας στην κανονικότητα μιας και οι Νορβηγοί επανέρχονται δυναμικά μετά από το “Aphelion” το 2021.

Το άλμπουμ αποτελείται από δέκα κομμάτια μέσης διάρκειας 4,5 λεπτών, ιδανικός χρόνος για να το ευχαριστηθείς χωρίς να βαρεθείς. Ξεκινάει με το “Silently Walking Alone”, ιδανικό ξεκίνημα μιας και συνδυάζει τα ιδιαίτερα φωνητικά του αλλά και τα ιδιαίτερα πλήκτρα του Einar Solberg και μας βάζει στο κλίμα σχετικά με το τι πρόκειται να ακολουθήσει στη συνέχεια. Προχωρώντας παρακάτω, θα συναντήσουμε το “Limbo”, κομμάτι λίγο πιο βαρύ από ότι τα υπόλοιπα στο “Melodies of Atonement” που θυμίζει εποχές 2015 όπου κυκλοφόρησε το “The Congregation” το οποίο για πολλούς κατατάσσεται κάτω από την ομπρέλα του Hard Rock και όχι του Progressive Metal. Ο δίσκος μας τελειώνει με το “Unfree My Soul”, ένα πανέμορφο μπαλαντέ κομμάτι που χαρακτηρίζεται από τα υπέροχα, για ακόμη μία φορά, φωνητικά του Einar. Παρά το γεγονός ότι είναι ένα άλμπουμ που επαναφέρει τους Leprous σε ορισμένα από τα Heavy στοιχεία που έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο για την επιτυχία και αναγνωρισημότητά τους, το Melodies Of Atonement δεν αποτελεί αναδρομή στο παρελθόν. Αντίθετα, ο Solberg και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας – οι κιθαρίστες Tor Oddmund Suhrke και Robin Ognedal, ο μπασίστας Simen Daniel Lindstad Børven, και ο ντράμερ Baard Kolstad – έχουν βρει έναν νέο τρόπο να ζωντανέψουν τις δημιουργίες τους, και το αποτέλεσμα είναι το πιο προσιτό έργο της μπάντας μέχρι σήμερα. Φυσικά, το Melodies Of Atonement εξακολουθεί να μας υπόσχεται ένα συναισθηματικό ταξίδι, όπως παραδέχεται ο Solberg.

Από άποψη παραγωγής και ηχοληψίας μπορώ να πω πως ήταν αψεγάδιαστο, γεγονός που δεν μου έκανε καθόλου εντύπωση μιας και μετά από 8 δισκογραφικές δουλειές οι Νορβηγοί ξέρουν πολύ καλά τι θέλουν να εξωτερικεύσουν με τον ήχο τους.

Μπορώ να πω με σιγουριά πως το “Melodies of Atonement” αποτελεί μία πάρα πολύ καλή δισκογραφική δουλειά για τους λάτρεις της μπάντας που σίγουρα το αναμένουν με ανυπομονησία και σίγουρα, έπειτα και από το υπέροχο live στον Λυκαβηττό, θα θέλανε να τον ακούσουν ζωντανά και να δουν τους Leprous από κοντά για άλλη μία φορά.

Facebook: www.facebook.com/leprousband
Instagram: https://www.instagram.com/leprousofficial/

217
Avatar photo
About Κυριάκος Κωνσταντίνου 40 Articles
Μυημένος στο metal απο μικρή ηλικία έχει καταλήξει σε μία πρόταση που τον χαρακτηρίζει περισσότερο : Dream Theater και τ'άντερα αλεξίπτωτο. Στον ελεύθερό του χρόνο (δηλαδή όταν δεν ακούει Dream Theater) σπουδάζει στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και ψάχνει πιο θα είναι το επόμενο live που θα πάει.