LEATHER SYNN: “Warlord”

EP

Είδος: Heavy Metal
Δισκογραφική: Non Nobis Productions
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 12 Ιουνίου 2020

Ίσως από τα πιο αδικημένα συγκροτήματα της Ιβηρικής, λόγω των ασταθών line-ups περισσότερο, είναι οι Πορτογάλοι heavy metallers Leather Synn. Παρ’ όλο που ξεκίνησαν πολύ δυναμικά πίσω στο 2009 ως Leather, πολύ σύντομα και λόγω αλλαγών στη σύνθεση τους μετονομάστηκαν σε Leather Synn και κατάφεραν να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους ομώνυμο Ep το 2013. Κάπου εκεί, ξαναχτύπησε αυτός ο ‘’ιός” της ανακατάταξης στο εσωτερικό της μπάντας, κυκλοφόρησαν ένα single και ένα split το 2015 και το 2016 αντίστοιχα ώσπου έφτασε το 2019 όπου με μια γενναία κίνηση από πλευράς των Faria και Cano το line-up φαίνεται πιο σταθερό, ο ήχος της μπάντας έκανε μια στροφή προς το hair metal και hard rock και το ‘’Warlord” Ep φαντάζει ως η αναγέννηση του group.

Πρώτα απ’ όλα, το ‘’Warlord” μοιάζει να έχει αυτό που έλειπε από τις προηγούμενες κυκλοφορίες των Πορτογάλων metallers. Και φυσικά δεν εννοούμε το ταλέντο, τη διάθεση και την όρεξη για δουλειά, αλλά κάτι πολύ πιο απαραίτητο σε τέτοιες περιπτώσεις: το line-up! Ίσως αυτό που κρατούσε ‘’πίσω” τους Leather Synn τόσα χρόνια, αυτό που παγίδευε τα όποια όνειρα των Πορτογάλων, ήταν η σύνθεση και μόνο αυτή αφού μουσικά η μπάντα κινείτο σε σταθερά παραδοσιακά heavy metal μονοπάτια που δεν άφηναν αδιάφορο το κοινό. Η σύνταξη λοιπόν μιας ομάδας που να νοιάζεται για το group, για τη μουσική και γενικότερα να γουστάρει αυτό που κάνει, έμελλε να γίνει ο αυτοσκοπός των Faria και Cano που είναι και τα παλιότερα μέλη του σχήματος. Και να λοιπόν που γίνεται πράξη και μάλιστα με εμφατικό τρόπο: το νέο Ep ‘’Warlord”!

Πέρα από το line-up, στο νέο τους Ep οι Leather Synn έχουν καταφέρει και ακόμη μια αλλαγή αυτή τη φορά στον ήχο τους. Εκεί που ξεκίνησαν ως μια traditional heavy metal μπάντα, οι Faria και Cano έκαναν μια ελαφριά ηχητική στροφή καλύπτοντας πλέον και το hair metal και hard rock, χωρίς όμως να είναι κάτι από τα τρία αλλά μία μίξη traditional heavy metal, hair metal και hard rock. Αυτό γίνεται αμέσως αντιληπτό, ακούγοντάς τις δύο επανεκτελέσεις των ‘’Synn Is Ynn” και ‘’Committed To Metal” όπου καταλαβαίνεις αυτήν την ηχητική στροφή της μπάντας, μιας και οι hair metal και hard rock διαθέσεις του group είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς.

Θα ήθελα όμως να σταθώ και στις δύο νέες συνθέσεις των Leather Synn, μιας και αποτελούν την καινούργια αρχή της μπάντας. Και τι αρχή! Αν κρίνουμε από το επικό ξεκίνημα με το ομώνυμο κομμάτι ‘’Warlord”, τότε μάλλον μιλάμε για μία σύνθεση, ένα lineup που θα αφήσει εποχή για τους Πορτογάλους. Ένα κομμάτι, που πραγματικά περιέχει όλη εκείνη τη traditional αισθητική, όλη εκείνη την ‘80s και ακόμη και ‘90s διάθεση και συνάμα αγγίζει την επική τελειότητα των συμπατριωτών τους Ironsword. Ακόμα και το ‘’Still In My Heart”, έχει κάτι από την ‘90s hair metal/hard rock αίγλη. Νομίζω ότι οι Faria και Cano, πέτυχαν διάνα με τις επιλογές των υπολοίπων μελών του group.

Το ‘’Warlord”, φαντάζει ως η ιδανική νέα αρχή για τους συμπαθείς Πορτογάλους. Είναι ένα ep, που αντικατοπτρίζει πλήρως τη τωρινή κατάσταση της μπάντας και τη διάθεση της να πετύχει επιτέλους τους στόχους της. Η ηχητική δε στροφή, ουδόλως νομίζω θα απασχολήσει τη πλειονότητα του κοινού αφού μοιάζει να ταιριάζει γάντι με τις μουσικές ανησυχίες των Leather Synn. Εμείς ας ελπίσουμε να μείνουν για πολλά πολλά χρόνια μαζί και να μας χαρίσουν και άλλες ανάλογες μουσικές στιγμές. Εις αναμονή λοιπόν, μιας ολοκληρωμένης δουλειάς από τους Ίβηρες φίλους μας.

Facebook: https://www.facebook.com/LeatherSynn/

1295
Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.