LEAST CONCERN & TOXIC RABBITS LIVE

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Least Concern και Toxic Rabbits live 12 Μαρτίου @ Bad Tooth!
Είσοδος: 5 ευρώ
Doors open at: 20:30

Εγκαινιάζοντας την νέα εποχή με ηχογραφήσεις του νέου EP τους και παραγωγό τον Θοδωρή Ζευκιλή, οι Least Concern συναντούν ξανά στην σκηνή τους Toxic Rabbits λίγο πριν την ολοκλήρωση του δικού τους δεύτερου άλμπουμ, στις 12 Μαρτίου στο Bad Tooth σε ένα explosive front-women live με οίστρο προ-εαρινής-ισημερίας!
Least Concern

Οι Least Concern δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2015 και παίζουν αγγλόφωνο εναλλακτικό ροκ. To 2017 κέρδισαν το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό συγκροτημάτων του 8th GhostHouse Band Festival, και τον επόμενο χρόνο έγιναν θέμα της εκπομπής ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ2 «Ες αύριον τα Σπουδαία» και της συναυλιακής εκπομπής της ΕΡΤ3 «Volume Sessions». Το 2019 έπαιξαν στην κεντρική σκηνή στο Φεστιβάλ Νεστόριο, ενώ την ίδια χρονιά βρίσκονταν ανάμεσα στους 20 καλλιτέχνες που είχαν επιλεγεί να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Music Showcase Greece στη Θεσσαλονίκη. Ο πρώτος τους δίσκος κυκλοφόρησε το 2020 με τίτλο “Midnight Blue”, και τον Νοέμβριο του 2021 κυκλοφόρησαν την αγγλόφωνη διασκευή του “Sarajevo”, featuring Magic De Spell. Έχουν εμφανιστεί σε πολλές σκηνές της Αθήνας, στο Κύτταρο, στο Six d.o.g.s, στο Ρομάντσο, στο An Club, κ.α.

Στον παρόν ηχογραφούν το δεύτερο άλμπουμ τους με παραγωγό τον Θοδωρή Ζευκιλή.
Vocals: Nandia Pithara
Guitar: Vassilis Drakopoulos
Bass: Panagiotis Zafeiriadis
Drums: Alexandros Gavras

LC on Media :
Facebook: https://www.facebook.com/LeastConcernBand/
Instagram: https://www.instagram.com/leastconcernband/?hl=el
YouTube: https://youtube.com/c/LeastConcern
Spotify: https://open.spotify.com/artist/5jVfd8QvCKNxayLXbP4Q3P
Bandcamp: https://leastconcern.bandcamp.com/

Toxic Rabbits
Oι Toxic Rabbits είναι ένα post punk κουαρτέτο της Αθήνας. Το City of Dead Lights, ο πρώτος τους δίσκος είναι μία γροθιά στον σύγχρονο αστικό κομφορμισμό μέσα από τις punk μελωδίες και τους υπαρξιακούς στίχους . Το άλμπουμ, αποτελούμενο από 10 κομμάτια, με το «Vertigo» να είναι το πρώτο single, κυκλοφορεί από τις 3 Μαΐου σε CD και ψηφιακή και περιορισμένη έκδοση βινυλίου από την sound effect records.
Προφανώς επηρεασμένοι από τον παλμό της γενιάς τους, τα τοξικά κουνέλια σχολιάζουν την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα. Μέσα από τις μελωδίες και τους στίχους τους, συνθέτουν αστικά ποιήματα για την Αθήνα και κάθε άλλη πόλη στον κόσμο που ασφυκτιά από τη βία και την καταπίεση. Ο ήχος τους συνδυάζει ρυθμό και μελωδία. Τα τοξικά κουνέλια συνομιλούν με το ασυνείδητο και τις εγκεφαλικές διεργασίες του ατόμου που δεν συμμορφώνεται. Ο ήχος του City of Dead Lights βυθίζεται στο στροβιλισμό της σκοτεινής πλευράς της ψυχής, που δημιουργεί χειμαρρώδεις εκρήξεις και αναζητά το νόημα της ύπαρξης.
Τον Οκτώβριο του 2021 κυκλοφόρησε το “abyss” και τον Απρίλιο 2022 το “Naughty cat” τα δύο πρώτα single του δεύτερου δίσκου τους, ο οποίος θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2023

Info:
https://toxicrabbits.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/channel/UC_RbGJI9Ht0tCVBHdll2FXQ

228