LAMB OF GOD: “Lamb Of God – Live In Richmond, VA”

LIVE RECORDING

Είδος: Extreme metal
Δισκογραφική: Nuclear Blast
Ημ. Κυκλοφορίας: 26 Μαρτίου 2021

Είναι δεδομένα από τις δημοφιλέστερες μπάντες στο χώρο του ακραίου metal εδώ και πολλά χρόνια και σίγουρα αυτό το γεγονός δεν στερείται αιτίας, η ποιότητα στις δουλειές τους είναι αδιαμφισβήτητη και αναγνωρίσιμη από όλον τον metal κόσμο (εξαιρουμένων των παλαιοντολόγων που “δεν τα φτιάχνουν όπως παλιά μωέ”).

Το τελευταίο τους ομώνυμο album ανήκει κι αυτό στην σφαίρα της αξιοπρέπειας και μιας και όλος ο πλανήτης υποφέρει από την κακιά κατάρα που εξακόντισε ο γαμημένος (σόρι γκάις) πογκολίνος και κανένας μουσικός δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με το κοινό του, ε, είπαν και οι Αμερικανοοί metallers να δημιουργήσουν ένα στουντιακό live για να το προωθήσουν, μια νέα φόρμουλα που υιοθετείται όλο και πιο πολύ πλέον τείνοντας να γίνει συνήθεια (χωρίς να είναι απαραίτητα κακό αυτό).

Το “Lamb Of God – Live In Richmond, VA” είναι ένα χορταστικότατο live album 16 κομματιών (που συνοδεύεται και από DVD αλλά μιας και δεν το διαθέτω, θα αρκεστώ στην περιγραφή του ακουστικού μέρους και μόνο) με πολλές από τις πιο διαλεχτές τους στιγμές και χωρίς να εστιάζει και μόνο στο τελευταίο τους πόνημα, καλύπτοντας μεγάλο μέρος της δισκογραφίας τους.

Εννοείται ότι παίζοντας εντός έδρας, οι εκτελέσεις είναι αλάνθαστες και ο ήχος είναι επίσης απολαυστικός, χωρίς να αποπνέει την κλεισούρα των παραγωγών που ακούμε στα original album τους. Η αίσθηση είναι απολύτως live και οι τύποι δείχνουν διάθεση να τα σπάσουν στην κυριολεξία. Ο δε Randy Blythe ακούγεται ακόμη άκρατα οργισμένος, δυναμικός και παθιασμένος, growlάρει λες και βρίσκεται σε πραγματικές ζωντανές συνθήκες. Και παράλληλα είναι ολοκάθαρος και πολύ ώριμος στην ερμηνεία του.

Δεν χρειάζεται να ξεχωρίσεις κάποιες ιδιαίτερες “κορυφές”, το “Lamb Of God – Live In Richmond, VA” είναι ουσιαστικά μια best of compilation. “Poison Dream“, Gears”, “Reality Bath”, “Bloodshot Eyes”, “Contractor”, “Ruin” και “512” μεταξύ των υπολοίπων “τούβλων”, θα κάνουν κάθε φίλο του extreme metal να ευχαριστηθεί κάτι παραπάνω από μια ώρα αγριεμένης μουσικής.

Φυσικά προτείνεται η αγορά του μιας και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για αρπαχτή και τους οπαδούς της μπάντας θα τους ικανοποιήσει και με το παραπάνω. Μπύρες, headbanging και υψωμένες γροθιές. Με δυο λόγια, a nice piece of metal. Αυτά.

Facebook: www.facebook.com/lambofgod
Official page: www.lamb-of-god.com

530

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1164 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.