KRILLOAN: “Return Of The Heralds”

ALBUM

Είδος: Power Metal
Εταιρεία: Scarlet Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 20 Σεπτεμβρίου 2024

Ένα πράγμα ξέρω σίγουρα: το Power Metal είναι σαν την παλιά μου ζακέτα. Μπορεί να μην την φοράω κάθε μέρα, μπορεί να έχει κάποιες φθορές, αλλά όταν τη βάζω, νιώθω σαν στο σπίτι μου. Ρε φίλε, έχω μια περίεργη σχέση με το Power Metal. Από τη μια, με τραβάει αυτή η επική αίσθηση, οι μελωδίες που σε κάνουν να θες να σηκώσεις το σπαθί σου και να τραγουδήσεις με όλη σου τη δύναμη. Από την άλλη, μερικές φορές το βρίσκω λίγο… προβλέψιμο. Και οι Krilloan, με το “Return of the Heralds”, μου θύμισαν αυτό ακριβώς το συναίσθημα. Δεν είναι ότι επανεφευρίσκουν τον τροχό, αλλά ξέρουν πώς να παίξουν το παιχνίδι τους.

Φαντάσου: Είναι Παρασκευή βράδυ, έχεις ανοίξει μια παγωμένη μπύρα, και βάζεις το “Atlantean Sword”. Αμέσως, σε χτυπάει μια καταιγίδα από διπλά μπάσα και κιθάρες που καλπάζουν. Ο Alex VanTrue τραγουδάει σαν να μην υπάρχει αύριο, και νιώθεις την αδρεναλίνη να ανεβαίνει. Και μετά έρχεται το “Kings of the Iron Hill”, με αυτό το επικό ρεφρέν που σε κάνει να θες να ουρλιάξεις μαζί του. Και φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει το “Blood & Fire”, ένας ύμνος στη μάχη και την αιώνια δόξα. Είναι ένα κομμάτι που θα έκανε περήφανους τους Manowar, με τα γρήγορα riffs του και τα επικά φωνητικά του.Αλλά το “Return of the Heralds” δεν είναι μόνο ταχύτητα και ενέργεια. Δεν θα σου πω ψέματα, υπάρχουν στιγμές που το άλμπουμ πέφτει σε κλισέ. Αλλά όταν οι Krilloan είναι στα καλύτερά τους, είναι πραγματικά ασταμάτητοι. Το ομότιτλο κομμάτι είναι ίσως το πιο αντιπροσωπευτικό του άλμπουμ. Είναι ένα επικό ταξίδι γεμάτο δυναμικές εναλλαγές, από τις μελωδικές κιθάρες μέχρι τα βροντερά τύμπανα. Είναι ένα τραγούδι που σε κάνει να νιώθεις ότι συμμετέχεις σε μια μεγάλη περιπέτεια.

Μπορεί κάποιοι να πουν ότι είναι προβλέψιμο, ότι δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο ή πρωτοποριακό εδώ. Και ίσως έχουν δίκιο. Αλλά ξέρεις κάτι; Δεν με νοιάζει. Μερικές φορές, αυτό που χρειάζεσαι είναι η οικειότητα, η ζεστασιά του γνώριμου. Και το “Return of the Heralds” είναι σαν μια ζεστή αγκαλιά από έναν παλιό φίλο. Είναι ένας δίσκος που θα σε κάνει να θυμηθείς γιατί αγάπησες το Power Metal. Είναι ένας δίσκος που θα σε κάνει να χτυπιέσαι μέχρι να σου πέσει το κεφάλι. Είναι ένας δίσκος που θα σε κάνει να νιώσεις ξανά νέος, γεμάτος ενέργεια και πάθος. Αν ψάχνεις για κάτι πειραματικό ή πρωτοποριακό, κοίτα αλλού. Αλλά αν θες απλά να απολαύσεις την κλασική, ανόθευτη μαγεία του Power Metal, τότε οι Krilloan σε περιμένουν.

Facebook: https://www.facebook.com/KrilloanOfficial/
Instagram: https://www.instagram.com/krilloan_official

119
Avatar photo
About Δημήτρης Γαλάνης 53 Articles
Από μικρή ηλικία ένας metalhead. Έκτοτε, έχει βουτήξει σε κάθε υποείδος του metal, από thrash μέχρι black μέχρι doom μέχρι power, πάντα αναζητώντας νέα ηχητικά ερεθίσματα που θα ακουμπήσουν στην ψυχή του. To πάθος του για τη μουσική δεν έχει όρια και είναι πάντα ανοιχτός να ανακαλύψει φρέσκιες φωνές και καινοτόμες μπάντες που εξερευνούν τα όρια της heavy μουσικής.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*