KREATOR: “Violent Revolution”

Είδος: Thrash Metal
Δισκογραφική: Nuclear Blast
Ημ. Κυκλοφορίας: 21 Ιανουαρίου 2022

Πρόκειται για μια εορταστική επανέκδοση μιας από τις καλύτερες δισκάρες (τη 10η σ’ αυτήν την περίλαμπρη καριέρα) των Γερμανών thrashers Kreator η οποία είδε το φως της ημέρας πριν 20 χρόνια, μια δισκογραφική επανεκκίνηση με τη λογική ότι έπνευσε νέος αέρας για την μπάντα μετά από τα πειραματικά (και αριστουργηματικά για τον γράφοντα) “Outcast” και “Endorama”, μια στιλιστική αφετηρία για τη μετέπειτα πορεία τους.

Το “Violent Revolution” σηματοδότησε την ένταξη του σπουδαίου lead Sami Yli-Sirniö ο οποίος παραμένει δεξί χέρι του ηγέτη Mille Petrozza. Ένας κιθαρίστας που βοήθησε την μπάντα να εξελίξει και να παγιώσει εν πολλοίς το τρέχον style, μια φόρμουλα που έχει απαλλαγεί μια και καλή από το στείρο tapa tupa thrash (που έληξε με το “Cause For Conflict” του 1995) και έχει ενσωματώσει το βασικό DNA αυτής της μουσικής που δεν είναι άλλο παρά το παραδοσιακό heavy metal.

To “Violent Revolution” ως επανέκδοση έχει αρκετά καλούδια να δώσει στον ακροατή πέρα από το remastering του και την επανηχογράφηση του με το σημερινό line up. Στη limited έκδοσή του περιέχεται ένα υπερχορταστικότατο CD 41 κομματιών από διάφορες live εμφανίσεις καθώς και ένα comic book με τίτλο “Graphic Violence – Chapter 1”.

Το κυρίως πιάτο, το album δηλαδή, δεν έχει να παρουσιάσει εμφανείς διαφορές σε σχέση με το original κι αυτό κυρίως γιατί και το αυθεντικό ήταν σεμιναριακά παραχθέν, είτε στον ηχητικό / τεχνικό τομέα είτε στον εκτελεστικό. Περιέχει μερικά από τα καλύτερα κομμάτια που έγραψαν οι Kreator ποτέ, ύμνοι όπως το ομότιτλο track, τα “All of the Same Blood”, “ Second Awakening”, το σπουδαίο “Replicas of Life” και τη θεΐλα “System Decay”.

Η απόδοση είναι αναμενόμενα καταπληκτική και συμπερασματικώς η αγορά της επανέκδοσης, αν και δεν είναι επιβεβλημένη, εντούτοις έχει να προσφέρει πολλά είτε σε έναν γαλουχημένο ακόλουθό τους είτε σε κάποιον που πρωτοέρχεται σε επαφή με το αντικείμενο της καλύτερης Γερμανικής thrash μπάντας που πέρασε ποτέ από το metal ρεύμα. Κρίνεις και αποφασίζεις φίλε αναγνώστη / ακροατή κατά πόσο θα προσφέρεις τον οβολό σου για την απόκτησή του εκ νέου, ο γράφων πάντως κουνάει θετικά το κεφάλι στην προοπτική εμπλουτισμού της δισκοθήκης του και σ’ αυτήν την μορφή. Το Kreator we trust, κάτι που δεν θα αλλάξει σ’ αυτή τη ζωή και πιθανόν ούτε στην επόμενη. Αυτά.

Facebook: https://www.facebook.com/KreatorOfficial
Official page: https://kreator-terrorzone.de/

1357

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.