KNOCKED LOOSE: “You won’t go before you’re supposed to”

ALBUM

Είδος: Metallic Hardcore/metalcore
Εταιρεία: Pure Noise Records
Ημ. κυκλοφορίας: 10 Μαΐου 2024

Οι Knocked Loose είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του μεταλοποιημένου hardcore αυτή τη στιγμή. Η προηγούμενη κυκλοφορία τους “A Tear in the fabric of life”, με το έντονα θλιβερό της concept και το φοβερό του εξώφυλλο, αλλά και την απρόσμενη βαρύτητα του ήχου τους, έκανε τον κόσμο να παραμιλάει.

Ήρθε λοιπόν, η ενημέρωση για το νέο τους album και βλέποντας πως στην παραγωγή βρίσκεται κάποιος κύριος Drew “WZRD BLD” Fulk, βραβευμένος με Grammy και επιτυχημένος pop producer, αλλά και τις συμμετοχές της Poppy και του Chris Motionless των Motionless in White, στοιχημάτιζα σε κάποια στροφή στο mainstream.

Παίρνω φόρα και διπλομουντζώνω με πάθος τον καθρέφτη. Οι κύριοι από το Κεντάκι έρχονται ακόμη πιο θηριώδεις, να μου δώσουν τα μυαλά στο σουπλά. Τα breakdowns τους κατεδαφίζουν οικοδομικά τετράγωνα, ριφάρες σφυρίζουν εκατέρωθεν, η φωνή του Bryan Garris σκίζει τους αιθέρες και η μουσική τους έχει κάνει τεράστια βήματα μπροστά.

Τα τύμπανα ποικίλουν από μονολιθικά αργόσυρτα και blast beats μέχρι γκρουβαριστά του θανατά και εμπνευσμένα πάντοτε, τοποθετημένα μαεστρικά στον χώρο με έναν Kevin Kaine σε οίστρο. Όσο για τους guest stars… δεν θα τους αναγνωρίσετε. Η Poppy βγάζει τα σωθικά της στο μικρόφωνο σαν άλλη Reba Meyers, δίνοντας και με τα λίγα καθαρά της σημεία, έναν διαφορετικό αέρα, ενώ ο Chris Motionless παίρνει τον κατάλληλο ρόλο για να ανταποδώσει τη χάρη στον συνάδελφο του, στη συνέχεια του “Slaughterhouse” που είχε κυκλοφορήσει σαν Motionless in White με τον Garris εκεί guest.

Βαβούρα vs χαλαρότητα, σημειώσατε 1. Οι Knocked Loose αφομοίωσαν σε ικανοποιητικότατο βαθμό, μη συμβατά στοιχεία, στον ήχο τους, δημιουργώντας έναν δίσκο που θα συζητηθεί φέτος. Θα αρέσει ταυτόχρονα σε φίλους του βαρέως αλλά και πιο old school hardcore ήχου, θιασώτες κροσοβερικών κινημάτων, αλλά και Slipknot-ιστές.

Συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων δυο κυκλοφοριών, φέρει σκαλωματικό εξώφυλλο και σε συνδυασμό με τον τίτλο, αποτελούν τροφή για σκέψη. Μετά από μια ατμοσφαιρική, πλην σύντομη εισαγωγή, το album μπαίνει με φόρα και σε τσακώνει από τη μάπα, με τα φωνητικά να εναλλάσσονται μεταξύ σκισμένων και βοθρολύματος, δείχνοντας μια διαολεμένη διάθεση για ξύλο.

Για να μην μακρηγορήσω, πιστεύω πως τέτοιοι δίσκοι δίνουν πνοή στο ιδίωμα, διδάσκοντας πως γίνεται να είσαι ανοιχτόμυαλος, σπρώχνοντας τη μουσική στο μέλλον, χωρίς να θυσιάζεις το παρελθόν σου.

Υποψήφιο τελικής λίστας και έρωτας ακαριαίος με την κομματάρα “The calm that keeps you awake”.

I’ve got knocked loose.

Official Website: https://knockedloose.com/

193

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2150 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.