KILL DIVISION: “Peace Through Tyranny”

ALBUM

Είδος: Grindcore
Εταιρεία: Redefining Darkness Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 16 Σεπτεμβρίου 2022

Εδώ τα πράγματα είναι πολύ απλά, φίλες και φίλοι. Χωρίς εκπλήξεις, χωρίς απογοητεύσεις. What you see is what you get. Έρχονται λοιπόν οι KILL DIVISION να μας προσφέρουν ένα πολύ καλό, πολύ βασικό, μεταλλικό grindcore. Όλα όσα θα περιμέναμε από έναν τέτοιο δίσκο είναι εκεί: βαριές επιρροές από Napalm Death αλλά και την πρώιμη crust/punk βρετανική σκηνή (Doom/Extreme Noise Terror κ.ο.κ.), σωστοί κοινωνικο-πολιτικοί στίχοι, χαοτικό κολλάζ εξώφυλλο ala F.E.T.O. με την απαραίτητη έκρηξη-μανιτάρι κάπου εκεί στο βάθος, blastbeat και d-beat σε συνεχή εναλλαγή και, τέλος, μια διασκευή σε Terrorizer (γιατί Terrorizer = grindcore).

Στα τύμπανα ο Dirk Verbeuren, ο οποίος ομολογουμένως είναι ψιλο-κτήνος και όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει, στις κιθάρες ο Gus Rios (των Gruesome, Sickness κ.α.), και στα φωνητικά ο γνωστός και μη εξαιρετέος κάφρος Kyle Symons (Hateplow, ύστεροι Malevolent Creation). Άρα μιλάμε για ένα δυνατό team, από άτομα που είναι χρόνια στη σκηνή και έχουν ζήσει το grind από τα γεννοφάσκια του. Είναι πολύ φανερό ότι αυτό που κάνουν το κάνουν αρχικά γιατί γουστάρουν και οι ίδιοι και τους βγαίνει τελείως φυσικά. Γιατί τα ακούσματα των νιάτων μας είναι πάντα εκεί μέσα μας και η επιστροφή σε αυτά είναι πάντοτε οικεία. Από φανς για φανς του παλιού καλού grindcore λοιπόν.

Προσωπικά μου αρέσει περισσότερο η δεύτερη πλευρά του δίσκου, καθώς εκεί έχουν συγκεντρώσει τα μικρότερα σε διάρκεια κομμάτια, και φεύγουν το ένα μετά το άλλο κατά ριπάς.

Εφευρίσκουν τον τροχό; Όχι. Αυτό θέλαμε; Ούτε καν. Kill divisions!

Facebook: https://www.facebook.com/killdivisiongrind
Bandcamp: https://killdivision.bandcamp.com/
Instagram: https://www.instagram.com/killdivisiongrind/

533
Avatar photo
About Δημήτρης Κωνσταντινίδης 51 Articles
Ερωτευμένος με το σκληρό metal από μικρή και ευαίσθητη ηλικία, όταν μια μοιραία στιγμή άκουσε το "Ride The Lightning" από παλιά κασέτα Maxell. Έπειτα ανακάλυψε τους Slayer και έπαθε πώρωση σε βαθμό μανίας. Μουρμουράει συνεχώς κάποιο riff και παίζει ρυθμούς drums με τα δάχτυλά του. Με ιδιαίτερη αδυναμία επίσης: στο black metal, σε οτιδήποτε obscure, στο d-beat, στον ζύθο, στις grim μέταλ πόζες, στον Stanley Kubrick, στον Dario Argento, στο DIY, στις ωραίες μυρωδιές. A metalhead to the punks, a punk to the metalheads.