KILL ALL THE GENTLEMEN: “Black Canvas”

Είδος: Melodic Death / Groove Metal
Δισκογραφική: Sliptrick records
Ημ. Κυκλοφορίας: 01 Φεβρουαρίου 2022

Ύστερα από 9 χρόνια παρουσίας, 2 EP, 1 full length και αλλαγές μελών, οι death metallers Kill All the Gentlemen επανέρχονται με τη δεύτερη ολοκληρωμένη δουλειά τους.

Αποφασισμένοι να αφήσουν το δικό τους στίγμα στον χώρο, γίνονται ακόμα πιο heavy και χτυπούν στο ψαχνό, χρησιμοποιώντας τον δικό τους «μαύρο καμβά» για να δημιουργήσουν ένα έργο ακραίας τέχνης, που έχει αξιώσεις να κοσμήσει τις μουσικές γκαλερί των ακροατών.

Η συνταγή «ντου, ξύλο & breakdowns» λειτουργεί πολύ καλά, χαρίζοντας το κατάλληλο groove στις συνθέσεις, που φέρνουν στον νου τις καλές εκδοχές της σουηδικής σκηνής κι όχι μόνο. Προσπερνώ το, κατά τα άλλα, πολύ καλό εξώφυλλο, αλλά γενικά αυτό το μυθολογικό πλέον, με τις περικεφαλαίες, μου θυμίζει «μακονομάχους» να τραγουδούν «μην παραχαράζετε την ιστορία» και μια ξενέρα μου τη φέρνει, οπότε πάμε απευθείας στα του δίσκου…

Όμορφη, ταιριαστή και διόλου αχρείαστη εισαγωγή το “Change Is the Only Constant”, που δίνει πάσα στο “Claw Marks” με ριφάρα και καταιγιστικό τέμπο, αφήνοντας πολύ καλή πρώτη εντύπωση. Εξίσου καλό και το “Eyes for Medusa”, στο οποίο συμμετέχει και η Grace Gillan, με το “Snakes” που ακολουθεί να ανεβάζει τις ταχύτητες και να φλερτάρει περισσότερο με μία πιο blackened death χροιά.

Τα γκάζια δεν πέφτουν ούτε στα “The Ground Beneath the Weeds” και “Giving Gets You Nothing” (από τις αγαπημένες μου στιγμές του “Black Canvas”), ενώ στο “Doomsayer”, οι At the Gates καλωσορίζουν τους (πρώιμους) Amorphis και φτιάχνουν το δικό τους circle pit.

Όταν διάβασα στο Δελτίο Τύπου πως το album περιέχει μία διασκευή στο “It’s a Sin” των Pet Shop Boys, ήμουν περίεργος για το αποτέλεσμα, μιας και οι αντίστοιχες άλλων group είναι πάνω-κάτω οι ίδιες. Εν τέλει, η διασκευή δεν έχει ακολουθήσει την πεπατημένη και γενικά το συγκρότημα έφερε το τραγούδι στα μέτρα του (και μπράβο του για αυτό).

Κλείσιμο με το οριακά 6λπετο και mid-tempo “Death Black”, που αποτελεί και την πιο ατμοσφαιρική σύνθεση του album και κλείνει εξαιρετικά μια καθόλα καθωσπρέπει δουλειά.
Τα 36 λεπτά περνούν νεράκι και αποτελούν αφορμή για τον γράφοντα ώστε να έχει στον νου του την μπάντα και να τσεκάρει και τις μελλοντικές της κυκλοφορίες.

Το “Black Canvas” έχει πολλά να πει και θα χαρίσει στιγμές ανέμελου headbanging σε όσους το τιμήσουν, ενώ σίγουρα είναι μία δουλειά για την οποία οι Kill All the Gentlemen πρέπει να είναι περήφανοι!

https://www.facebook.com/killallthegentlemen

548

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.