KICKING NERVE: “Death At Your Pleasure”

ALBUM

Είδος: Punk rock
Εταιρία: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 13 Ιανουαρίου 2022

Τέτοιο φοβερό ξεκίνημα έχει να γίνει από το γκολ του Αλεξούδη στο Champions League κόντρα στην Άαλμποργκ στο 28ο δευτερόλεπτο.
Οι Kicking Nerve με το “The War on Truth” έσκισαν τα δίχτυα μου σε λιγότερο από μισό κουπλέ και έκτοτε έχω ακούσει το κομμάτι 12896132547 φορές.
Και αν αναρωτιέσαι γιατί τόσες ποδοσφαιρικές μεταφορές, θα σου απαντήσω. Είναι το αγαπημένο σπορ των Άγγλων. “Μα οι Kicking Nerve είναι Έλληνες”. Παίζουν όμως, αγγλική μπάλα.

Μη λογαριάζοντας ιούς και κουραφέξαλα, μπήκαν στο studio για να ηχογραφήσουν το δέυτερο τους album, 4 και κάτι χρόνια μετά το “Bipolar”.
To “Death At Your Pleasure” λοιπόν, περιέχει μουσική που θα ταίριαζε σε βρετανική pub και θα έκανε τους πάνκηδες να πίνουν τα pints μονορούφι.
Έχε στο νου σου τους Peter and the Test Tube Babies, Anti-Nowhere League, Angelic Upstarts με λίγο από Deus Ex Machina. Κοινωνικός, αλλά και πιο προσωπικός στίχος, με τους Kicking Nerve να έχουν ωριμάσει και να εξαπολύουν έναν εκρηκτικό θυμό χωρίς να αφήνουν ακάλυπτα τα νώτα τους, τα οποία γεμίζουν με εναλλακτικές και προοδευτικές για τον punk ήχο ιδέες. Παράδειγμα, το εξαιρετικό σολάρισμα και η εξέλιξη του “Churchianity”, αλλά και η απαγορευτική, για το είδος, 8-λεπτη διάρκεια του “Arena” που μόνο περιττή δεν είναι.

Ολομέτωπη επίθεση στο κράτος και τα media, στη θρησκεία, στον πόλεμο. Ύμνος στη γενετήσια πράξη, ωδή στη νυχτερινή μας διασκέδαση. Στο πλευρό του μελοθάνατου, του αδικημένου. Στο πλευρό μας.
Το “Death At Your Pleasure” έχει κάτι για όλους τους punks και είναι ένας διάδοχος του “Bipolar” πέραν κάθε λογικής. Παρέα με τον Νίκο Χαλκούση και με το mastering του Γιώργου Λεοδή, οι Αθηναίοι έδωσαν τη σύγχρονη υφή που χρειάζεται το παραδοσιακό punk για να μπορέσει να κερδίσει νέο κόσμο, που μέσα από τους Kicking Nerve θα ανακαλύψει όλα εκείνα που στο παρελθόνπ ήγαν κόντρα σε κάθε κοινωνική παραφωνία και έμειναν για πάντα στο περιθώριο. Γιατί εκεί είναι το σπίτι του punk!

Είτε έχεις μοϊκάνα, είτε φοράς τραγιάσκα, είτε φοράς ακόμη το flight jacket που είχες στο Γυμνάσιο, είτε έχεις animal print μπαλώματα στο αγαπημένο σου παντελόνι, το “Death At Your Pleasure” είναι κάτι που πρέπει να ακούσεις και όσο το αγνοείς… στα παπάρια τους!
Κακό δικό σου. Εγώ στα είπα.

Bandcamp: https://kickingnerve.bandcamp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/kickingnerve
Official YouTube Channel: https://www.youtube.com/channel/UC89auLPFLr-tL1ZjLci1voA

793

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.