KEITZER “Where The Light Ends”

REISSUE

Είδος: Death/Grind Metal
Εταιρία: Give Praise Records, Yellow Dog Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 8 Μαΐου 2020


Τι καλύτερο από το να γράφεις κριτική για την τρίτη και τελευταία κυκλοφορία των Γερμανών death metalers, εν μέσω καραντίνας λόγω πανδημίας και επιτέλους να έχει συννεφιά και ψύχρα. Καταλληλότερη καιρική και κοινωνική συνθήκη δεν υπάρχει, για να κάνεις εικόνα τον χάρο να καβαλάει με την μπορντό μπέρτα του πάνω στο σκιερό του άλογο με τα κεφάλια φιδιών και τα μαύρα φτερά, ξεπροβάλλοντας μέσα από γκρι σύννεφα και παρατάσσοντας το ξίφος του απειλητικά απέναντι μας (τρομερό εξώφυλλο). Αναλόγως με την εικόνα κινείται και μουσικά το “Where The Light Ends” άξιος διάδοχος των “As the World Burns” και του “Suicide Anthology”, σκοτεινό ατμοσφαιρικό death metal με ακόρντα που black-ίζουν χωρίς όμως τις μελωδικές κιθάρες της μεταγενέστερης Σουηδικής σχολής. Blastbeat να εναλλάσσεται με απόκρυφες κιθάρες που μου θύμισαν λίγο τους Bolt Thrower και ακόμα λιγότερο Cannibal Corpse, αλλά με πιο καλή παραγωγή, σε πιο mid tempo ρυθμούς και grind πινελιές, κυρίως όχι στα brutal φωνητικά (τα οποία είναι πιο black από death,) αλλά στους περίεργους ρυθμούς και στις ταχύτητες. Ο ήχος είναι όσο underground πρέπει, ώστε από την μία να αναδεικνύει τα παιξίματα, αλλά από την άλλη τόσο καθαρός, ώστε να κρατάει το υποχθόνιο και τη βρωμιά που αρμόζει σε αυτά τα μουσικά είδη.

Ο δίσκος μπαίνει με το “Shattered Silence”, με μια πιο εκσυγχρονισμένη εισαγωγή που θυμίζει λίγο sludge, αλλά γρήγορα μπαίνουν οι διπεταλιές και ακολουθεί το blast ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχουν αλλάξει, απλά έχουν βελτιώσει το death metal παίξιμο τους. Συνεχίζει με το ομώνυμο του album. το οποίο μας καθηλώνει με τα black/thrash σημεία και έπειτα μπαίνει με μιας σε ξύλο straight to our fuckin’ faces με το “Under The Surface”, του οποίου έχει ανέβει επίσημο video clip με την μπάντα να μας επιδεικνύει στο studio, τι μας περιμένει αν έχουμε την τύχη να τους απολαύσουμε live. Ακολουθεί το “Tyrants”με την epic μελωδία να εισάγει το μακελειό που ακολουθι και το “Invictus”, με τη μία στο blastbeat που μας έχουν συνηθίσει οι Γερμανοί και το “Slay them All” με παρόμοια επιθετικά μελωδική ατμόσφαιρα. Χωρίς να προλαβαίνουμε να πάρουμε ανάσα από τα καταιγιστικά τύμπανα φτάσαμε αισίως στο 7ο κομμάτι του άλμπουμ το “Life Destroyer” που έχει καταστρέψει ήδη τις ζωές μας και τελειώνει το βασανιστήριο με τις κραυγές του“Hellion”.

Από την αρχή ως το τέλος (της ανθρωπότητας;) μάτωσαν τα αυτιά μου, με σκαλωματικούς ήχους που ακόμα και να μην είσαι ιδιαίτερα λάτρης του ακραίου ήχου δεν σε κουράζουν, λόγω της εναλλαγής των ρυθμών και των, άλλοτε epic και σκοτεινών και άλλοτε επιθετικών, μελωδιών, χωρίς φρου φρου και αρώματα. Είναι ό, τι πρέπει για να σε συντροφεύσει στην καταστροφολογία και την τρομολαγνεία των τελευταίων ημερών, βλέποντας έτσι πιο ορθολογικά, στωικά και ψύχραιμα τα πράματα.

Facebook: https://www.facebook.com/keitzer
Bandcamp: keitzer.bandcamp.com
Instagram: https://www.instagram.com/keitzer_official/
Twitter: https://twitter.com/keitzer666
Spotify: https://open.spotify.com/artist/3mjMlCi71E4Qaa3pgWIlQ5

546

Avatar photo
About Χρήστος "Brodie" Κωνσταντινίδης 27 Articles
Κινείται από τις DARKικές κατακόμβες του POST PUNK, του MINIMAL SYNTH, αλλά και του BLACK METAL παλεύοντας να κάνει μια POSITIVE HARDCORE έφοδο στα θερινά ανάκτορα ευθυμώντας με PUNK ROCK και SKA PUNK. Επιθυμεί να σπάσει THRASH-ίζοντας την DΟΟΜ συνθήκη που επιβάλλεται στο WORKING CLASS OI! κάτεργο και να ελευθερωθεί μέσω μιας CRUST αισθητικής φτάνοντας σε μια EMO ενσυναίσθηση και ALTERNATIVE κάθαρση.