ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ: “Πόλη Φάντασμα”

ALBUM

Είδος: Punk rock
Εταιρεία: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. κυκλοφορίας: 1 Ιανουαρίου 2024

Μενδώνη, να ξέρεις σκάβεις το λάκκο του σάπιου σου κράτους με αυτό το νομοσχέδιο. Η ελληνόφωνη ποσόστωση θα πέσει πάνω σας σαν Κατολίσθηση, ενώ εμείς θα δίνουμε ιδέες για την επίτευξη του στόχου. 

Η Κατολίσθηση ξεκινάει από την αγαπημένη Θεσσαλονίκη και τόνοι βράχων κυλούν καταπάνω μας, ώσπου καταπλακωμένοι από το ντεμπούτο τους, “Πόλη Φάντασμα”, να ουρλιάξουμε το πανκ δεν πεθαίνει ρε! 

Με κληρονομιά στη χώρα, ο ήχος αυτός, ζει στα υπόγεια και στις DIY συναυλίες, και η Κατολίσθηση σίγουρα έχει θέση ανάμεσα σε όλους εκείνους που μας κάνουν να ιδρώνουμε. 

Πιο μεταλλικοί από την Ομίχλη, πιο hardcore από τους Bad Movies/Oldschool Rednex, οι Θεσσαλονικείς με στίχους που έχουν στο κέντρο τους τον άνθρωπο ως θύμα της κοινωνίας, δανείζονται μουσικά πολλά στοιχεία από το Καλιφιρνέζικο punk rock (βλ. Pennywise), παραδίδοντας έναν δίσκο με τον οποίο μπορείς να ταυτιστείς. 

Ακόμη και όταν η μουσική έχει πιο ανάλαφρο μελωδικό ύφος, η άγρια φωνή και τα κολληματικά ρεφρέν κρατάνε τον τσαμπουκά ως την μοναδική σταθερά του ήχου, οδηγώντας τους ακροατές σε “σφαγή”.

Η παραγωγή είναι απαλή σαν βελούδο, φτιάχνοντας μια σπουδαία αντίθεση με τη θεματική βρωμιά του δίσκου και τα τραγούδια που συνθέτουν το πόνημα, ακούγονται ως καταγγελία, ακόμη και αν μιλούν για την αγάπη. 

Μπορεί να άργησα να γράψω αυτό το κείμενο, αλλά υπήρχε λόγος. Έπρεπε να είμαι στο mood να αντέξω το βάρος της κοτρώνας και να μπορέσω να αφεθώ στη ροή των παρασυρτικών riffs τους. 

Πολύ καλή αρχή και προβλέπω ακόμη καλύτερη συνέχεια. Αν κατεβείτε Αθήνα, εύχομαι να παίξουμε μαζί, θα κόλλαγε και ο Κροταλίας! 

Ελληνόφωνο punk όπως το αγαπήσαμε! 

Bandcamp: https://katolisthisi.bandcamp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/katolisthisi/

248

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.