JOHN LAWTON: Έφυγε από τη ζωή o Άγγλος τραγουδιστής (ex Uriah Heep, Lucifer’s Friend)

NEWS

Έφυγε από τη ζωή στις 29 Ιουνίου σε ηλικία 74 ετών ο John Lawton, ένα από τα λαρύγγια που πέρασαν από τους Άγγλους hard ‘n’ heavy rockers Uriah Heep, οι οποίοι ανακοίνωσαν το γεγονός πριν μερικές ώρες.

Η αιτία θανάτου δεν έγινε γνωστή καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι απλά βρέθηκε νεκρός στο πλάι της συζύγου του, χωρίς να έχει αναφερθεί ότι ήταν ασθενής από κάποια αρρώστια.

Ο John Lawton ξεκίνησε την καριέρα του στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και συμμετείχε σε πολλά group όπως οι Γερμανοί prog rockers Lucifer’s Friend, στους οποίους τραγούδησε για 10 album, την κολλεκτίβα των Les Humphries Singers, τους Rebel και έγινε ευρύτερα γνωστός όταν αντικατέστησε τον David Byron στους Uriah Heep, στους οποίους συμμετείχε σε 3 studio album τη διετία 1977 – 1978 (“Firefly”, “Innocent Victim” και “Fallen Angel”) και 3 live album (“Live in Europe 79”, “The Magician’s Birthday Party”, “Magic Night”). Παράλληλα δημιούργησε solo album και ηχογράφησε με διάφορα project (όπως με τον Ken Hensley μεταξύ άλλων).

H κηδεία του John Lawton θα διεξαχθεί σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο.

Facebook: https://www.facebook.com/uriahheepofficial

388