JOHN DIVA & THE ROCKETS OF LOVE: “American Amadeus”

ALBUM

Είδος: Hard rock
Εταιρεία: SPV/Steamhammer
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 15 Ιανουαρίου 2021

Για να ξηγιόμαστε και να μη παρεξηγιόμαστε! Δεν έχω δέσει ποτέ μπαντάνα στα μαλλιά και δεν έχω ποτέ βάψει μάτια. Παρόλα αυτά, κάποια συγκροτήματα της λεγόμενης hair metal σκηνής δεν με άφηναν αδιάφορο. Έχω ακούσει Poison, Motley Crue, LA Guns, Hanoi Rocks, Skid Row και τα ρέστα, όπως έχουν κάνει, από όσα ακούω, και οι John Diva & The Rockets of Love. Πραγματικά δεν είχα ιδέα τι θα ακούσω όταν πάτησα το play, αλλά δεν σταμάτησα δευτερόλεπτο να κουνιέμαι. Και αυτό, κάνει το “American Amadeus” ακόμη καλύτερο. Κερδίζει πόντους σε κοινά που δεν στοχεύει.

Αναβιώνοντας την τεράστια δεκαετία του 80, τη σημαντικότερη για το εν λόγω υπο-ιδίωμα, αλλά υμνώντας τρόπον τινά και το “Rock Me Amadeus” των Falco, οι Γερμανοί έρχονται με φόρα να αφαιρέσουν τα σκήπτρα από τους Steel Panther. Βέβαια, οι εν λόγω, δεν είναι τόσο χαβαλέδες όσο οι δεύτεροι, αλλά η ηχητική τους συγγένεια θα τους φέρει αναμφίβολα “αντιμέτωπους”.

Μετά το καλό, αλλά δεν σκίζει χασέδες “Mama said rock is dead”, έπεσαν με τα μούτρα στη δουλειά και η πρόοδος τους είναι αλματώδης. Από μια συμπαθητική hard rock μπάντα, ξαφνικά βρέθηκαν να κάνουν προθέρμανση για να μπουν σε στάδιο. Ογκώδης και τεράστια παραγωγη, με τη μουσική να είναι πιασάρικη, πνευματώδης, συναισθηματική, ενδιαφέρουσα και εξοντωτικά διασκεδαστική. Είτε είσαι άνθρωπος που λατρεύει τους Aerosmith, είτε λίγο πιο outsider ονόματα σαν τους D.A.D, οι John Diva And the Rockets of Love είναι ο δίσκος που θα αγοράσεις τον Γενάρη και θα σε κάνει να χορεύεις ώσπου να σταματήσει η Γη να περιστρέφεται (αν νομίζεις πως είναι επίπεδη, μπορείς επίσης να το ακούσεις).

Το Aerosmith-ικό ομώνυμο hit, το Whitesnake-ικό “Soldier of Love”, η εξαιρετική power ballad “Karmageddon”, σημεία που κάνουν τον Bon Jovi να ιδρώνει, κιθάρες που θα ζήλευαν όλοι αυτοί με τα λεοπάρ ρούχα, ρεφρέν που τραγουδάς με ανοικτά παράθυρα στην Εθνική και attitude “γαμιά” που μπαίνει σε club και ξέρει πως όλοι θα γυρίσουν να κοιτάξουν. Τι άλλο να ζητήσω;

Δεν περίμενα ποτέ να νιώσω έτσι, για έναν δίσκο του οποίου το ιδίωμα μου είναι απλά συμπαθές. Το “American Amadeus” κέρδισε πόντους στη συνείδηση μου, εκ μέρους όλου του hard rock κόσμου.

Τελικά, οι John Diva and The Rockets of Love είναι το μοναδικό συγκρότημα του είδους τους που με συγκινεί, μετά την εμφάνιση των Buckcherry.

Official Site: https://www.johndiva.com/
Facebook: https://www.facebook.com/johndiva.rocks
Instagram: https://www.instagram.com/johndiva.official/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/5RNU8RlrgW4Kl2OH5Pckq4

548

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.