ISOLERT: “Wounds of Desolation”

ALBUM

Είδος: Black Metal
Εταιρεία: Non Serviam Records
Ημ. κυκλοφορίας: 13 Σεπτεμβρίου 2024

Πόσο πιο οικείο μπορεί να είναι για ένα ελληνικό συγκρότημα να συνάψει συμφωνία με εταιρεία που λέγεται Non Serviam Records; Ακόμα καλύτερα όταν πρόσκειται στο black metal.

Οι Isolert λοιπόν, από τον αγαπημένο Βόλο ξεκίνησαν δουλειά το 2015 και δεν είναι τίποτα τυχαίοι, αφού μιλάμε για μέλη των Θλίψις, Sorgelig και Kosmovorous, οπότε η ποιότητα είναι από πριν, πιστοποιημένη.

Μετακομίζουν λοιπόν, για τον τρίτο τους ολοκληρωμένο δίσκο, “Wounds of Desolation”, στη Νon Serviam και είναι σαν να έχουν πάρει την ευλογία των Rotting Christ. Μελωδίες που θα θυμάσαι και θα ζητάς να ξαναγυρίσουν στα αυτιά σου, με νορβηγικό υπόβαθρο, αλλά με πρόσθετα δικά τους χαρακτηριστικά.
Το γεγονός πως άλλαξε το λογότυπο της μπάντας μάλλον δεν είναι τυχαίο, αφού φαίνεται πως κάνουν μια νέα αρχή παίζοντας άνετα στην μεγάλη κατηγορία. Έχοντας μάλιστα ακούσει τις παλαιότερες δουλειές τους και έχοντας μάθει πως και ζωντανά είναι πολύ καλοί, περίμενα πως κάποια στιγμή θα με αρπάξουν σφιχτά από τον καρπό και θα μου ψιθυρίσουν: “Μας θυμάσαι, ρε προκρούστη;”

Όσο ακούω το “Wounds of Desolation”, νιώθω το σφίξιμο και στα δυο χέρια, ανατριχίλα διαπερνά την σπονδυλική μου στήλη και ψωροπερήφανα λέω στον εαυτό μου: “κάτι έχει προσφέρει και αυτή η καταραμένη γωνιά του πλανήτη τον 21ο αιώνα”. Μετά από πολλές ακροάσεις, βρίσκω τον εαυτό μου να κάνει rewind κάποιο τραγούδι για να το ακούσω ακόμη πιο προσεκτικά και να ρουφήξω όλη την ουσία του.

Στο μυαλό μου ήρθαν άμεσα στιγμές θαυμασμού για τους Kampfar, riffs έξυπνα και ζωογόνα, να διακόπτονται από καταιγισμούς blast beats, κιθαριστικά σόλο και να συνεχίζουν απρόσκοπτα μετά την απόλυτη κατάκτηση του παραδομένου μου πλέον ψυχικού κόσμου. Κομματάρες σαν τα “The End of Beauty”, “Where Dreams die” και “Herald of Demise” δεν βρίσκεις κάθε μέρα, με την παραγωγή του Αχιλλέα Κ. στο Suncord Audiolab να διατηρεί το μουντό ύφος που ενισχύει την ατμόσφαιρα και παράλληλα με την εξωπραγματική ερμηνεία στα φωνητικά, θα κάνουν ευτυχισμένους ανθρώπους που αρέσκονται στο να ακούνε Dissection και Tribulation, όπως πολύ εύστοχα αναφέρει η εταιρεία.

Απολαμβάνοντας την κληρονομιά των Mayhem στα πρωτόγονα 90s και λοιπών Νορβηγών υπέρλαμπρων αστέρων όπως οι Satyricon, Darkthrone και άλλων, οι Isolert τολμούν να σταθούν όρθιοι και στεντόριοι μπροστά από την βιβλιοθήκη της μουσικής ιστορίας, απαιτώντας να γραφτεί μια σελίδα και για εκείνους.

Άλλωστε, το 2024 είναι η χρονιά που οι Isolert έβγαλαν το πρώτο τους αληθινό διαμάντι, που αν και μαύρο είναι τόσο λαμπρό που θα είναι περίεργο αν δεν σου τραβήξει την προσοχή.

Facebook: https://www.facebook.com/Isolert
Instagram: https://www.instagram.com/isolert_bm/

245
Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2160 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*