ISOLATED EARTHLINGS: “Isolated Earthlings”

ALBUM

Είδος: Hardcore punk/punk rock
Εταιρία: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 2 Δεκεμβρίου 2022

Στις 2 του Δεκέμβρη του όχι και ιδιαίτερα σωτήριου έτους 2022 αναμένεται να κυκλοφορήσει το παρθενικό solo πόνημα των Isolated Earthlings, που θα φέρει το ίδιο όνομα. Οι Isolated Earthlings είναι ένα ντουέτο που απαρτίζεται από τον Blind Marc- το driving force του σχήματος αυτού και drummer του ιστορικού καναδικού hardcore punk συγκροτήματος Dayglo Abortions, που εδώ αναλαμβάνει φωνή, μπάσο και ντραμς- και τον Mike Caton στις κιθάρες.

Ξεκινάμε με το “Isolated Intro” και ένα ωραίο, κλασικό hardcore/metal ριφάκι και τον Marc να μας καλωσορίζει με πολύ έντονη και αστεία καναδική προφορά που προφανώς κάνει επίτηδες, τονίζοντας και το χαρακτηριστικό “Eh” τους, και συνεχίζουμε με το “No Politics”. Εδώ πάμε σε πολύ κλασικά punk rock μονοπάτια.

Γενικά όλος ο δίσκος κινείται μεταξύ punk rock και hardcore ύφος, και κεντρικά θέματα είναι η καραντίνα και η νοσταλγία. Στo “Crib” ο Blind Marc μου θυμίζει λίγο τον παράφωνο ξάδελφο του Iggy Pop, το οποίο όμως με κάποιον παράξενο τρόπο ψιλολειτουργεί. Γενικά η φωνή του δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο (κάποιο θα την έλεγαν και κακή, τεχνικά δεν το συζητάμε) αλλά ταιριάζει με το ύφος του εγχειρήματος συνολικά θα έλεγα. Όποιος ψάχνει τεχνικές και αρτιότητες και γενικότερη «πχιότητα», θα δυσκολευτεί λίγο.

Με το “Ode to SCTV”, οι Isolated Earthlings αποτίνουν φόρο τιμής στο εμβληματικό (και πολύ αστείο, τσεκάρετε) καναδικό sketch comedy show SCTV (1976-1984) από το οποίο πέρασαν πάρα πολλοί μεγάλοι Καναδοί και Αμερικανοί κωμικοί (Harold Ramis, Eugene Levy, John Candy, Rick Moranis, Steve Martin, Martin Short μερικοί εξ αυτών), και συνεχίζουν στην ίδια λογική με το “Space Balls”, την παρωδία του Star Wars από τον μάστερ του είδους Mel Brooks. Κάπως έτσι φτάνουμε στο “Intermission”, το οποίο λειτουργεί σαν (μετρίως) κωμικό filler και δεν θα μου έλειπε και πολύ αν δεν υπήρχε.

Γενικά οι απόπειρες χιούμορ είναι αρκετά hit and miss, με έμφαση στο δεύτερο, αλλά οκ, δεν είναι και ενοχλητικές ας πούμε.

Επιστρέφουμε απ’ το διάλειμμα με το πολύ ευχάριστο instrumental “RIP Trading Post”, πάλι σε hardcore ρυθμούς και με εξαιρετικό μπάσο, πράγμα το οποίο ισχύει για το σύνολο του δίσκου. Ψιλοκριντζ boomer outburst με το “21st Century” (παλιά που δεν υπήρχαν κινητά και πίναμε νεράκι απ’ το λάστιχο και δεν παθαίναμε τίποτα), ένα πραγματικά αδιάφορο “Drum Solo” και το Black Flagίστικο “Pizza Topings”. Χορευτικοπανκροκ “EMP”, με την φωνή του Blind Marc σαφώς καλύτερη στα πιο “βραχνά” φωνητικά και κλείσιμο με άλλο ένα ωραίο instrumental, το “Final Demolition”.

Ευχάριστη δουλειά από τους Isolated Earthlings. Το μουσικό της κομμάτι και η ωραία, καθαρή παραγωγή στα ξεκάθαρα θετικά της. Δεν θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό, δεν θα σου ανοίξει ορίζοντες ή οτιδήποτε τέτοιο μεγαλεπήβολο, θα σου χαρίσει όμως ένα διασκεδαστικό πανκ μισαωράκι, και είναι βαθιά εκτιμητέο αυτό.

Bandcamp: https://blindmarc.bandcamp.com/

346

Avatar photo
About Σόλωνας Εσκενάζης 93 Articles
Γεννημένος το '90, μελαχρινός, ψηλός, καστανά μάτια α σορι δεν είναι Τιντερ εδώ. Η μεγάλη αγάπη είναι το πανκ και τα παρακλάδια του αλλά χωρίς παρωπιδισμους, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα (αρκεί να είναι νόστιμη), less is more και η καλή η μπάντα απ' το live φαίνεται.