ISLA FORTUNA: “Woodworks Live Session”

EP

Είδος: Stoner rock
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 28 Μαΐου 2021

Τρία χρόνια μετά την πρώτη τους δουλειά “Verity”, οι Isla Fortuna από την Κύπρο επιστρέφουν με το νέο τους EP “Woodworks Live Session”. Το EP περιλαμβάνει 2 νέα κομμάτια, τα “Marks of Yesterday” και “Cunning Beast”, τα οποία έχουν ηχογραφηθεί ζωντανά και διαρκούν γύρω στα 7 λεπτά το καθένα.

Οι Isla Fortuna συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν με το “Verity”, με τις καινούργιες συνθέσεις να ακούγονται πιο «ώριμες» και πιο δουλεμένες. Εννοείται ηχητικά ανήκουν στην Ελληνική heavy σκηνή, με τη διαφορά ότι έχουν ενσωματώσει αρκετά στοιχεία από παλιότερες δεκαετίες, ενώ και ο τρόπος που τραγουδά ο Νικόλας Φανούρης θυμίζει ’70s-’80s και δίνει ένα διαφορετικό χρώμα στις συνθέσεις. Αυτό είναι που τους διαφοροποιεί από άλλες μπάντες της σκηνής.

Το “Marks of Yesterday” είναι το πιο heavy κομμάτι από τα δύο, κεντρίζει το ενδιαφέρον σου από την αρχή και διαθέτει ένα εξαιρετικό solo που δείχνει την αγάπη τους για τους «πατέρες» Black Sabbath. To “Cunning Beast” είναι πιο ψυχεδελικό, είναι από τις συνθέσεις που μεγαλώνουν μέσα σου όσο πιο πολύ τις ακούσεις, με ωραία “στονεράδικα” riff. Η παραγωγή είναι αρκετά καλή, όλα ακούγονται πεντακάθαρα και είναι απόλαυση να ακούς το μπάσο με τα τύμπανα να βαράνε ζωντανά ηχογραφημένα.

Μπορεί το δείγμα να είναι μικρό, μόλις δύο τραγούδια, αλλά το “Woodworks Live Session” μας δείχνει ένα συγκρότημα που είναι σε καλό δρόμο, παθιασμένο για μουσική, έτοιμο να ανεβεί επίπεδο.

Facebook: https://www.facebook.com/Islafortunaband

731

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.