IRONFLAME: “Kingdom Torn Asunder”

Είδος: Heavy/Power Metal
Εταιρεία: High Roller Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 26 Ιουλίου 2024

Το Cleveland έχει αποτελέσει hotspot για εξαιρετική heavy metal μουσική από τη δεκαετία του ’80. Ο Andrew D’Cagna από το Ohio συνεχίζει αυτή την παράδοση με στυλ. Τα τελευταία χρόνια, ο πολυοργανίστας έχει δραστηριοποιηθεί σε πάνω από μισή ντουζίνα συγκροτήματα, όπως οι Brimstone Coven και Icarus Witch. Ωστόσο, η κύρια προτεραιότητά του είναι το προσωπικό του project, Ironflame, για το οποίο γράφει τη μουσική και τους στίχους, χειρίζεται όλα τα όργανα και τραγουδά.

Σχηματισμένοι το 2016, οι Ironflame έχουν κυκλοφορήσει τέσσερα πλήρη άλμπουμ.Το 2017 το “Lightning Strikes The Crown” ακολούθησε το “Tales Of Splendor And Sorrow” (2018), “Blood Red Victory” (2020) και το “Where Madness Dwells” (2022).Τώρα ήρθε η ώρα για το ολοκαίνουργιο στούντιο άλμπουμ με τον τίτλο “Kingdom Torn Asunder”, για το οποίο ο Andrew D’Cagna λέει: “Αν έπρεπε να περιγράψω το άλμπουμ σε κάποιον που είναι ήδη εξοικειωμένος με τους Ironflame και είναι θαυμαστής της μουσικής μας, θα έλεγα ότι δεν θα απογοητευτεί. Στα αυτιά μου, το “Kingdom Torn Asunder” είναι ένα κλασικό άλμπουμ των Ironflame. Όλα τα στοιχεία που κάνουν ένα άλμπουμ των Ironflame είναι παρόντα: δίδυμες κιθαριστικές αρμονίες, αξέχαστα hooks, πιασάρικα ρεφρέν και καλή ροή άλμπουμ. Ο τρόπος γραφής δεν έχει αλλάξει για εμάς, ούτε και ο τρόπος ηχογράφησης. Χειρίστηκα όλα τα φωνητικά, κιθάρες, μπάσο και ντραμς όπως συνήθως. Τα μόνα μέρη που δεν έκανα ήταν τα σόλο κιθάρας, τα οποία ανέλαβαν ξανά οι Quinn Lukas και Jesse Scott.”

Το άλμπουμ ανοίγει με το “Blood and Honor”, το οποίο είναι ένα κλασικό Ironflame κομμάτι: αμερικάνικο μέταλ με έντονες κιθάρες, δυνατά ντραμς και τα γνωστά καλά φωνητικά του Andrew D’Cagna.Το πρώτο single ήταν το “Soul Survivors”, το οποίο ακολουθεί την ίδια ποιοτική γραμμή με το “Blood and Honor”. Το “Majesty of Steel” είναι ένα πιο γρήγορο και σκληρό κομμάτι, με κιθάρες που ενθουσιάζουν τους headbangers. Μετά από το “Mistress of Desire” και το δυναμικό “Standing Tall”, έρχεται το “Sword of a Thousand Truths”, το οποίο σε μερικά σημεία θυμίζει Manowar στην καλή τους εποχή. Το “Riding the Dragons” και το τελικό κομμάτι του βινυλίου, “Shadow of the Reaper”, κλείνουν το άλμπουμ. Ωστόσο, η έκδοση CD περιλαμβάνει δύο επιπλέον τραγούδια, τα “Cold Flesh Falls” και “Exile of the Sun”.O Andrew αναφέρει: “Το “Kingdom Torn Asunder” είναι ένα τυπικό άλμπουμ των Ironflame, το οποίο προσφέρει στους οπαδούς αυτό που περιμένουν από εμένα και τη σόλο μπάντα μου. Μπορεί να μην είναι τόσο δυναμικό όσο το “Where Madness Dwells”, αλλά παραμένει ένα καλό άλμπουμ που αξίζει να ακούσουν οι λάτρεις του είδους. Ίσως με μια πλήρη μπάντα και μια πιο ισχυρή παραγωγή, οι Ironflame να μπορούσαν να βγάλουν ακόμη περισσότερα.”

Συνεχίζοντας τη στιχουργική του έμπνευση, ο Andrew D’Cagna λέει: “Οι στίχοι μου αντλούν από διάφορες πηγές. Μυθολογία, ιστορία, φαντασία, ακόμη και προσωπικές εμπειρίες. Τα επικά θέματα είναι κυρίαρχα, όπως οι μάχες και οι ηρωικές φιγούρες, αλλά χρησιμοποιώ επίσης μεταφορές και συμβολισμούς για να δώσω βάθος και πολυπλοκότητα. Η μουσική μου δημιουργεί την ατμόσφαιρα που καθοδηγεί τους στίχους, και συχνά μια ιδέα ή ένα θέμα θα με κατευθύνει στο γράψιμο. Δεν φοβάμαι να αγγίξω πιο σκοτεινά ή μελαγχολικά θέματα.”

Ενώ το “Kingdom Torn Asunder” μπορεί να μην είναι ο πιο πρωτοποριακός ή καινοτόμος δίσκος του είδους,δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι η καλύτερη μουσική είναι αυτή που μένει στις ρίζες της και κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα.

Facebook: https://www.facebook.com/IronflameUSA
Instagram: https://www.instagram.com/ironflame_official

483
Avatar photo
About Δημήτρης Γαλάνης 46 Articles
Από μικρή ηλικία ένας metalhead. Έκτοτε, έχει βουτήξει σε κάθε υποείδος του metal, από thrash μέχρι black μέχρι doom μέχρι power, πάντα αναζητώντας νέα ηχητικά ερεθίσματα που θα ακουμπήσουν στην ψυχή του. To πάθος του για τη μουσική δεν έχει όρια και είναι πάντα ανοιχτός να ανακαλύψει φρέσκιες φωνές και καινοτόμες μπάντες που εξερευνούν τα όρια της heavy μουσικής.