INSIGHT: “Neura”

EP

Είδος: Heavy/Speed metal
Δισκογραφική: Australis records
Ημ. Κυκλοφορίας: 31 Ιουλίου 2020

Οι Insight είναι ένα καινούριο συγκρότημα από τη Χιλή, παίζουν speed metal και φέτος κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP “Neura”. Παρότι είναι νέα μπάντα με μόλις τρία χρόνια ζωής, τα μέλη του είναι έμπειροι μουσικοί της Χιλιανής σκηνής με συμμετοχές σε συγκροτήματα όπως Hemisferio, Ripper, Parkcrest και Hellish. Επίσης το 2018 κυκλοφορήσαν και ένα demo με 4 τραγούδια που πήρε καλές κριτικές.

Το EP ξεκινά με το ομότιτλο intro που σε βάζει στο πνεύμα του δίσκου χωρίς όμως να είναι κάτι ιδιαίτερο. Πρώτο ουσιαστικό κομμάτι είναι το “Tempestad” που γκαζώνει από την αρχή και δείχνει ότι οι Insight είναι σε καλό δρόμο. Γεμάτο δολοφονικά riff με αποκορύφωμα το solo στη μέση είναι από τα κομμάτια που σου μένουν. Επόμενο το “Al despertar” το maidenικό τραγούδι του album, ξεχωρίζουν τα δυσοίωνα ακουστικά περάσματα στην αρχή και στη μέση καθώς και οι φοβερές μπασογραμές του. Τρίτο στη σειρά είναι το “Hijos del miedo” που είναι λίγο πιο thrashy και θυμίζει λίγο Helloween εποχής “Walls of Jericho”. Και εδώ το μπάσο θερίζει κεφάλια. Τελευταίο είναι το “Este donde esté” που είναι ένα κλικ πιο αργό από τα υπόλοιπα, αλλά έχει ωραίες αλλαγές ρυθμού και το ρεφρέν είναι αρκετά κολλητικό.

Μαζί με τα 5 κομμάτια του “Neura” υπάρχουν σαν bonus τα 4 τραγούδια του demo που σαν υλικό είναι ένα κλικ πιο κάτω αλλά δεν θα δυσκολευτούν να σας πείσουν να κουνήσετε ρυθμικά το κεφάλι. Στα θετικά του “Neura” είναι η καλή τεχνική κατάρτιση, η ενέργεια και το πάθος τους, καθώς και τα αλήτικα φωνητικά του τραγουδιστή. Όπως έχετε καταλάβει οι στίχοι είναι στα Ισπανικά,δεν βρήκα κάτι ενοχλητικό σε αυτό, πιθανώς κάποιους θα τους ξενίσει. Η παραγαγωγή μας τα χάλασε λίγο, σε μεγάλες εντάσεις ο ήχος μπούκωνε. Προτιμώ τον ήχο τους λίγο πιο καθαρό, όχι πολύ, άλλωστε speed metal παίζουν τα παιδιά.

Εν κατακλείδι, οι Χιλιανοί σε αυτό το πρώτο EP τα πάνε αρκετά καλά. Το ζητούμενο είναι όταν βγάλουν το πρώτο τους δίσκο να είναι όλο τους το υλικό στην ίδια στάθμη με το “Neura”. Περιμένω πλέον από τους Insight κάτι δυνατό στο μέλλον.

Facebook: https://www.facebook.com/Insight.heavy.metal

951

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.