INFLABITAN: “Intrinsic”

ALBUM

Είδος: Thrash/Death/Black Metal
Εταιρία: Soulseller Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 26 Φεβρουαρίου 2021

Οι Inflabitan ή αλλιώς ο Inflabitan (Sigmund Hansen), με δύο demo κυκλοφορίες το 1993 και το 1994, ήταν ανάμεσα σε αυτούς (βλ. Mayhem, Thorns, Darkthrone, Burzum, Immortal, Emperor, Satyricon, Gorgoroth) που πρωτοστάτησαν στη καθιέρωση αυτού που έμελε μελλοντικά να αποκαλείται “δεύτερο κύμα της black metal σκηνής” (ευρέως γνωστό και ως “Νορβηγικό black metal”).

Ο Inflabitan μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αποχής, επαναδραστηριοποιείται (προσωρινά) με την συμμετοχή του στους Dødheimsgard για την Ευρωπαϊκή Περιοδεία τους, μαζί με Dimmu Borgir, Dark Funeral and Evenfall (1999) και ξαναεμφανίζεται στο προσκήνιο το 2010 με την κυκλοφορία της συλλογής “Wanderer of Grief”, η οποία περιλαμβάνει πέρα από τις ήδη υπάρχουσες (των δύο demos) και δύο νέες συνθέσεις, με τη συμμετοχή στα ντραμς του Carl-Michael Eide, γνωστού και ως Aggressor (Aura Noir, Ved Buens Ende, Virus, Dødheimsgard κ.α.). Παράλληλα με την κυκλοφορία της συλλογής είναι και ενεργό μέλος των Strid (επίσημα διαλύθηκαν το 2015), μιας από τις πιο cult underground black metal μπάντες της εποχής.

Μετά από 6 χρόνια, εν έτει 2021, ο Inflabitan (κιθάρες, μπάσο και φωνητικά) με την συμμετοχή του AntiChristian (Tsjuder, Beaten To Death, The Cumshots κ.α.) στα τύμπανα, αναλαμβάνει δράση να μας παρουσιάσει τη νέα μουσική κατεύθυνσή του, με το “Intrinsic”.

Η ηχογράφηση θα πραγματοποιηθεί στο Velvet Recording Studio και η εξαιρετική παραγωγή του Christer Krogh θα κάνει πιο “συμπαγές” το ηχητικό αποτέλεσμα σε σχέση με το παρελθόν. Μια κυκλοφορία που κατευθύνεται σε ένα “μονοπάτι” μουσικά πιο “επιθετικό”. Συνοπτικά θα έλεγα ότι είναι ένα άκρως επιτυχημένο συνονθύλευμα thrash/death/black metal. To αποτέλεσμα είναι άψογο! Συνθέσεις όπως το “Divine Prostitution”, “The Great Surrender” και “Children of the Damned”, απλά κορυφαίες. Εκτός ευχάριστου απροόπτου, υποψιάζομαι ότι το “Intrinsic” θα είναι μέσα στις καλύτερες κυκλοφορίες για το 2021.

Τόσο το “Intrinsic” όσο και το “Wanderer of Grief” (με περισσότερα ambient στοιχεία), το οποίο κατά τη ταπεινή μου άποψη είναι συγκλονιστικό! και “αγνά” μουσικά έπη όπως το “Sweeping Sorrow”/”Wanderer of Grief”, “Jeg hater alt og alle”, “Profetens månedans”, “Sønderknust”, αποδεικνύουν ότι δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από συνθέσεις πιο “αναγνωρισμένων” black metal συγκροτημάτων της τότε εποχής. Θεωρώ ότι η “ασυνέχεια” της μουσικής ύπαρξης του Inflabitan, είναι ο μόνος προφανής λόγος για τη μικρότερης εμβέλειας αναγνωρισιμότητά του από ακροατές του είδους. Η “περιπλάνηση” στις ηχογραφήσεις του, με έκανε να ανακαλύψω ένα νέο μουσικό ίνδαλμα στο πρόσωπό του! Οι ακροατές του Νορβηγικού black metal δεν πρέπει με τίποτα να προσπεράσουν τον Inflabitan. Ανεπιφύλακτα τον προτείνω σε θαυμαστές black/death και σε τολμηρούς thrashers.

Facebook: https://www.facebook.com/inflabitanintrinsic

1113

Avatar photo
About Γεώργιος Παντατοσάκης 16 Articles
Η μουσική είναι το καταφύγιο μου, η κιθάρα είναι η ερωμένη μου και οι stand my ground το πάθος μου