INCINERATION A.D.: 5 steps to hell

INTERIVIEW

Thrash, black, μπίρα, σατανάς. Ένας τετράλογος που θα τιμηθεί δεόντως το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στο Temple, όπου οι Hellripper και οι δικοί μας διαβόλοι, Incineration AD (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) θα γεμίσουν τη νύχτα μας με ανίερες νότες.

Οι δεύτεροι έκαναν ένα συμβούλιο και αποφάσισαν ποια είναι τα 5 σημαντικότερα albums σε θέμα επιρροής στον ήχο τους. Η σειρά ίσως, είναι τυχαία. Ίσως όχι, Εμείς στο Rockway.gr ουδεμία ευθύνη φέρουμε.

5.METALLICA: “Master of Puppets”
Δεν υπάρχει κάτι που να μην έχει ήδη ειπωθεί για τον συγκεκριμένο δίσκο. Η πρώτη ακρόαση αυτού του έπους αποτελεί κομβικό σημείο στις ζωές όλων μας καθώς είναι ο λόγος που οι περισσότεροι από μας ασχολούμαστε με την μουσική και αγαπάμε το extreme metal. Ακόμα και τώρα, μετά από άπειρες ακρόασης, το συγκεκριμένο άλμπουμ μας εμπνέει να πιάσουμε τα όργανα μας και να γράψουμε μουσική.

4.SLAYER: “Show no Mercy”
Άλλο ένα άλμπουμ που δεν χρειάζεται επεξηγήσεις και καλωσορίσματα. Τι να πει κάνεις για αυτό το έπος; Για τις riffαρες που σκάνε απανωτά η μια μετά την άλλη; Για την ανατριχίλα που μας έπιασε όλους όταν έπαιξαν για πρώτη φόρα τα ηχεία μας το “black magic”; Η για τις φωνητικές χορδές που χάσαμε ουρλιάζοντας το ρεφρέν του “evil has no boundaries”; Δίσκος ορόσημο στον όποιο χρωστάμε πολλά.

3.VENOM: “Black Metal”
Η πρώτη μας επαφή με την πιο σκοτεινή πλευρά του extreme ήχου. Η ανατριχίλα που σε πιάνει όταν σκάει το αρχικό riff του ομότιτλου τραγουδιού θα είναι χαραγμένη στα μυαλά μας επ αόριστων ενω ο χαρακτηριστικός τίτλος του δίσκου άνοιξε έναν ολοκαίνουργιο μουσικό κόσμο για όλους μας.

2.BATHORY: “Bathory”
Δεν νομίζω να υπερβάλουμε όταν λεμέ πως ευθυγραμμίστηκαν οι πλάνητες όλου του γαλαξία για να γραφτεί αυτό το αριστούργημα. Η απαρχή του blackened thrash metal αλλά και του black metal γενικώς και παράλληλα ενα riff masterclass στην σαπίλα που άλλαξε καθοριστικά τόσο τον extreme ηχο όσο και μας σαν άτομα. Πρέπει επίσης να αναφέρουμε όπως και δίπατε το intro αυτού του δίσκου που έκανε τους 14χρονους εαυτούς μας συλλογικά να τρομοκρατηθούμε κατά την πρώτη ακρόαση.

1.HELLRIPPER: “The Affair of the Poisons”
Δεν κρύψαμε, και δεν πρόκειται να κρύψουμε, πότε την αγάπη μας για τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη. Τόσο η ύπαρξη της μπάντας όσο οι μουσικές και οι καλλιτέχνες που ακούμε σε καθημερινή βάση στις προσωπικές μας ζωές ευθύνονται στην ανακάλυψη αυτού του δίσκου μετά την κυκλοφορία του πριν από κάποια χρόνια. Τα riffs, οι δομές των κομματιών, οι τίτλοι των κομματιών, οι στίχοι, το εξώφυλλο και ο,τι άλλο αποτελεί αυτό το album υπήρξαν κομβικό σημείο στις ζωές μας, στον τρόπο που γραφούμε και αντιλαμβανόμαστε την μουσική και στο τι θέλουμε να πετύχουμε σαν συγκρότημα.

44

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*