INCEPTION OF ETERNITY: “Last Exit to The Past”

ALBUM

Είδος: Gothic Rock/Gothic Metal
Δισκογραφική: darkSIGN-Records.
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 26 Μαρτίου 2021

Ιδιαίτερα παραγωγικοί αποδεικνύονται οι φίλοι μας Inception of Eternity, οι οποίοι πολύ σύντομα μας παραδίδουν το “Last Exit to the Past”, μετά το πολύ καλό περσινό “Into Darkness”. Το πλαίσιο παραμένει το ίδιο πάνω-κάτω, με κιθαριστικο gothic και “επιμεταλλωμένες” μελωδίες που ακροβατούν στα όρια του metal.

“Σκοτεινοί” ήχοι με ηλεκτρονικά πρελούδια αναμειγνύονται περίτεχνα σε μικρές ιστορίες αγάπης και θανάτου γοτθικής έμπνευσης, αναδεικνύοντας το τέλος, το χάος και την καταστροφή του μάταιου τούτου κόσμου σε όλες του τις μορφές.

Οι επιρροές έχουν ως βάση τα μελωδικά gothic σχήματα του χώρου κυρίως από Sirenia και Delain ενώ και πολλά χαρακτηριστικά αναδύονται και από παλιούς Crematory, ενώ και οι Rammstein έχουν μια σκιώδη παρουσία στα πιο ηλεκτρονικά μέρη. Φυσικά, όλα μέσα από το πρίσμα των Inception of Eternity, οι οποίοι καταθέτουν την δική τους οπτική, μέσα από ποικίλες μουσικές προτάσεις και ιδέες οι οποίες είναι άρτιες αλλά έχουν και συγκεκριμένο ταβάνι.

Σίγουρα το “Last Exit to the Past” είναι καλοδουλεμένο και οι φίλοι του συγκεκριμένου ιδιώματος θα το βρουν ενδιαφέρον, αλλά ίσως εδώ ξεκινούν και οι ενστάσεις μου, διότι σε αρκετά σημεία νιώθω ότι οι συνθέσεις θα μπορούσαν να δουλευτούν λίγο περισσότερο και το άλμπουμ γίνεται διεκπεραιωτικά, συγκρίνοντάς το πάντα και με τον προκάτοχό του, ο οποίος ήταν πραγματικά “δυναμίτης”. Εδώ έχουμε αρκετές ανισορροπίες και φαίνεται λίγο “αδύναμο” συνολικά. Ίσως κάποια πράγματα πρέπει να ξεκαθαριστούν και να επανακαθοριστούν ώστε οι Inception of Eternity να δώσουν το στίγμα τους ολοκληρωμένα, γιατί το “άθλημα” το κατέχουν, οπότε δεν χρειάζονται βιασύνες.

Επιμέρους τα σόλο είναι έξυπνα τοποθετημένα και σε πολύ καλό επίπεδο ώστε να κρατούν τις συνθέσεις, ενώ και οι ενορχηστρώσεις των τραγουδιών όπως και η παραγωγή είναι “στιβαρή”, αλλά χάνουν σε πολλά σημεία από τα φωνητικά της SINtana η οποία φαίνεται αρκετά μπερδεμένη ενώ έχει δυνατότητες. Και ενώ αυτό είχε φανεί στο “Into Darkness” με ερμηνείες μεστές και ουσιαστικές, εδώ κινήθηκε σε ρηχά νερά, συμπαρασύροντας όλη την προσπάθειά τους.

Πάντως οφείλω να αναγνωρίσω ότι δυο κομμάτια ξεχώρισαν εύκολα και κέρδισαν τις εντυπώσεις στο σύνολο των δεκαπέντε τραγουδιών. Τα “The Cradle of Darkness” και “Through the Night” είναι εξαιρετικά και εκτιμώ ότι αυτά θα πρέπει να είναι οδηγός του συγκροτήματος και για το μέλλον.

Συνοψίζοντας και επί του συνόλου, μια τίμια προσπάθειά που θα πρέπει να “βρει χρόνο στα αυτιά” των φίλων του ατμοσφαιρικού ήχου.Είμαι πεπεισμένος ότι στο μέλλον θα δούμε και θα ακούσουμε περισσότερα από τους Inception of Eternity, γιατί και θέληση υπάρχει μα και περίσσιο μεράκι.

Tracklist:
The Age of Warlords
From the Evil Inside
Blunt Blade
The Cradle of Darkness
Where Are You Now
Wrong Savior
Shame and Fears
One Day
Sacrifice
Counting Down the Days
Last Exit to the Past
Self-deception
Through the Night
Voices of Doom
Swan Song

Line-up:
Thorsten Eligehausen-Music, Lyrics, Instruments, Vocals, Arrangement
SINtana-Vocals
Ken Pike-Vocals
Marc Vanderberg-Lead Guitar

Facebook: https://www.facebook.com/I.O.E.GothicRock
Twitter: https://twitter.com/IOE_GothicRock

1035

Avatar photo
About Γιώργος Μακρής 90 Articles
Η μουσική για εκείνον είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη, καθώς θεωρεί πως τα πάντα είναι θέμα οπτικής και αισθητικής του καθενός. Πιστεύει πως ο σεβασμός είναι δεδομένος, τα πάντα ρει, η έρευνα, είναι βαθιά μέσα του και όλα γύρω του περιμένουν να εξερευνηθούν. Θα τον ακούσεις να μονολογεί «… η ζωή είναι μουσική, το θέμα είναι πόση μπορούμε να αντέξουμε...».