IMPERIA: “Dark Paradise”

ALBUM

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 99

Είδος: Symphonic Metal
Εταιρεία: Massacre Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 26 Ιουλίου 2024

Οι Imperia είναι μια σταθερή δύναμη στη συμφωνική metal σκηνή, έχοντας ιδρυθεί το 2004 από την ταλαντούχα τραγουδίστρια Helena Iren Michaelsen, πρώην μέλος των Trail of Tears και Sahara Dust (που μετονομάστηκαν αργότερα σε Epica). Το συγκρότημα δημιουργήθηκε με στόχο να συνδυάσει συμφωνικές και metal επιρροές, δημιουργώντας έναν μοναδικό ήχο που συνδυάζει οπερατικά φωνητικά με βαριές κιθάρες και ορχηστρικά στοιχεία. Από το ντεμπούτο τους, “The Ancient Dance Of Qetesh”, έχουν εξελιχθεί διαρκώς, παραμένοντας πιστοί στον χαρακτηριστικό τους ήχο, ενώ ταυτόχρονα εξερευνούν νέα μουσικά μονοπάτια. Με την κυκλοφορία του “Dark Paradise”, οι Imperia γιορτάζουν την 20ή τους επέτειο.

Στο νέο άλμπουμ τους, οι Imperia συνεχίζουν το μουσικό τους ταξίδι που ξεκίνησε με το προηγούμενο τους άλμπουμ “The Last Horizon”. Η καρδιά του άλμπουμ αποτελείται από mid-tempo τραγούδια, μερικά από τα οποία κινούνται προς έναν πιο βαρύ ήχο, ενώ άλλα υιοθετούν μια πιο ποπ προσέγγιση. Επιπλέον, το άλμπουμ περιλαμβάνει δύο power ballads, προσθέτοντας βάθος στη συνολική σύνθεση.Το άλμπουμ χαρακτηρίζεται από την έμφαση στις κιθάρες και τα ορχηστρικά στοιχεία. Τα φωνητικά της Helena λάμπουν καθώς μεταβαίνει άνετα μεταξύ οπερετικών υψηλών και βίαιων γρυλισμάτων, δείχνοντας την ευελιξία της ως τραγουδίστρια. Τα θέματα του άλμπουμ αντικατοπτρίζουν τον ζοφερό τόνο των καιρών που ζούμε, αλλά καταφέρνει να εισαγάγει στιγμές ελπίδας και φωτεινότητας. Το “Dark Paradise” κάνει ένα βήμα πίσω από τα πιο εκκεντρικά προοδευτικά στοιχεία των προηγούμενων κυκλοφοριών τους, αλλά παραμένει πιστό στο χαρακτηριστικό συμφωνικό και ροκ ύφος των Imperia. Καθώς το συγκρότημα γιορτάζει την 20ή επέτειό του με το έβδομο πλήρες άλμπουμ τους, το “Dark Paradise” στέκεται ως απόδειξη της εξέλιξής τους και της αδιάκοπης δέσμευσής τους στον μοναδικό τους ήχο.

Η συνεργασία μεταξύ των Imperia και του Jacob Hansen για τη μίξη εγγυάται έναν ήχο υψηλής ποιότητας, δεδομένης της φήμης του Hansen για την αριστεία στον τομέα του. Παράλληλα, ο κιθαρίστας της μπάντας, Jan Yrlund, φέρνει το καλλιτεχνικό του όραμα στο προσκήνιο, εξασφαλίζοντας ότι η οπτική πλευρά του άλμπουμ ανταποκρίνεται στο βάθος και την πολυπλοκότητα της μουσικής. Τα τραγούδια εμφανίζονται πιο σκληρά, αλλά εξίσου μελωδικά. Τα ακραία φωνητικά δεν αποτελούν συχνά χρησιμοποιούμενο στοιχείο στους Imperia, αλλά εμφανίζονται εδώ και εκεί. Για παράδειγμα, τα growls χρησιμοποιούνται στο τραγούδι “Reach My Tears”, το οποίο εντυπωσιάζει στο δεύτερο μισό του με μια δόση από death metal. Η σκοτεινή πλευρά των Imperia έρχεται στο προσκήνιο πιο συχνά στο νέο άλμπουμ, αλλά παραμένει η εξαίρεση. Η Helena έχει μια απίστευτη φωνητική γκάμα και κάνει εξαιρετική δουλειά.Οι Imperia χρησιμοποιούν επίσης φολκλορικά στοιχεία, όπως στο “Reach My Tears” και το “The Family Chain”.Οι ανατολίτικοι ήχοι στο “Soldiers Of Hell” εντυπωσιάζουν όπως και η δύναμή του, καθιστώντας το ίσως το πιο σκοτεινό και βαρύ τραγούδι που έχουν παίξει οι Imperia μέχρι τώρα.Στο “Void Of Emptiness”, η Helena επιδεικνύει μια εντυπωσιακή γκάμα των φωνητικών της δεξιοτήτων, προσθέτοντας ποικιλία στον ήχο. Η μπαλάντα που κλείνει τον άκρως ενδιαφέρον δίσκο,”The Demons’ Fire Place” ,με μόνο πιάνο και συνθεσάιζερ συνοδεύει τα εξαιρετικά φωνητικά.

Οι μουσικές δυνατότητες των Imperia φαίνεται να είναι απεριόριστες. Στο νέο τους άλμπουμ “Dark Paradise”, παρουσιάζουν μια υπέροχη γκάμα της τέχνης τους. Το ταξίδι μας μεταφέρει από σκοτεινές αβύσσους σε επικά τοπία και τις υψηλότερες φωτεινές κορυφές.

Website: https://imperiaband.com/
Facebook: https://www.facebook.com/imperiaband
Instagram: https://www.instagram.com/imperiaband
YouTube: https://www.youtube.com/user/Imperiaofficial

376
Avatar photo
About Δημήτρης Γαλάνης 49 Articles
Από μικρή ηλικία ένας metalhead. Έκτοτε, έχει βουτήξει σε κάθε υποείδος του metal, από thrash μέχρι black μέχρι doom μέχρι power, πάντα αναζητώντας νέα ηχητικά ερεθίσματα που θα ακουμπήσουν στην ψυχή του. To πάθος του για τη μουσική δεν έχει όρια και είναι πάντα ανοιχτός να ανακαλύψει φρέσκιες φωνές και καινοτόμες μπάντες που εξερευνούν τα όρια της heavy μουσικής.