ILLDISPOSED: “In Chambers Of Sonic Disgust”

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 99

Είδος: Death Metal
Εταιρία: Massacre Records
Ημ. κυκλοφορίας: 28 Ιουνίου 2024

Ημέρες Euro είναι και όταν σκέφτομαι τη Δανία, έρχεται στο μαυλό μου ο άθλος της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της χώρας το 1992, όταν από σπόντα (λέγε με αποκλεισμό Γιουγκοσλαβίας) βρέθηκαν από τις παραλίες στα σουηδικά γήπεδα, κερδίζοντας τον τίτλo με μια φουρνιά μοναδικών ταλέντων (Μίκαελ Λαουντρουπ, Πέτερ Σμάϊχελ κ.α.).

Ήταν περίπου η ίδια περίοδος όταν οι Illdisposed συνέθεταν τα κομμάτια που θα απάρτιζαν το ντεμπούτο album τους “Four Depressive Seasons”. Τότε ακόμη, κανείς δεν υπολόγιζε τη δανική ντεθμεταλλική σκηνή.

Έκτοτε όμως, οι Illdisposed έχουν γίνει ένα από τα γνωστότερα ονόματα του ευρωπαϊκού χώρου κυκλοφορώντας, συμπεριλαμβανομένου και του παρόντος, 15 ολοκληρωμένα σφυροκοπήματα.

5 χρόνια περίπου μεσολάβησαν από το προηγούμενο, “Reveal Your Soul for the Dead”, όπου η μπάντα παροπλισμένη όπως όλες λόγω COVID, έπρεπε να αφοσιωθεί σε άλλα πράγματα για κάποιον καιρό. Δυστυχώς, μέσα σε αυτή την περίοδο αποχής ο κιθαρίστας Rasmus Henriksen διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο και τη θέση του πήρε αναγκαστικά, ένα παλαιότερο μέλος των Illdisposed, ο Ken Holst (2012-2019).

Όλα αυτά αποτυπώνονται αισθητά μέσα στο “In Chambers Of Sonic Disgust” όπου ο θυμός και η απόγνωση τρυπώνουν μέσα από εξαιρετικές μελωδίες, δυνατά riffs και φυσικά την αγέραστη βαθιά φωνή του Bo Summer.

Ο ήχος τους παραμένει δορυφόρος του πλανήτη At The Gates, χωρίς να παρεκκλίνει από τα συνήθη μονοπάτια τους, αλλά για τους φίλους του γκρουβάτου ευρωπαϊκού death metal, οι Illdisposed αποτελούν μια σταθερά που δεν απογοητεύει και θα τους δικαιολογήσετε για τα γεωγραφικά μουσικοδάνεια αν δείτε πόσο κοντά είναι το Aarhus στο Götegorg. Η παραγωγή του είναι όσο ψυχοπλακωτική χρειάζεται, με ένα εξώφυλλο διφορούμενο αφού είναι στο χέρι σου να αποφασίσεις αν θα διαβείς ή θα εξέλθεις της φωτισμένης από φλόγες (υποθέτω) πύλης και στιχουργικά το “In Chambers Of Sonic Disgust” είναι τόσο προσωπικός που σίγουρα αρκετοί θα ταυτιστούν, έχοντας περάσει όπως όλοι, εκείνη την περίεργη εποχή.

Το “In Chambers Of Sonic Disgust” δεν είναι το αριστούργημα που θα κάνει τον κόσμο να θυμάται τους Illdisposed, αλλά είναι ένα ακόμη λιθαράκι σε ένα πολύ γερό οικοδόμημα, χτισμένο με κόπο, με υπομονή και στανιό. Η μπάντα ξέρει καλά το είδος άλλωστε, και μπορεί να κρατήσει τους θιασώτες του σε συνεχές ενδιαφέρον.

Έχετε την ψήφο εμπιστοσύνης μου, φίλοι μου Σκανδιναβοί, και είμαι σίγουρος που τώρα που ξαναπήρατε φόρα, θα μας τραβήξετε και πάλι με θράσος τα αυτιά.

Official Site: https://www.illdisposed.dk/
Facebook: https://www.facebook.com/illdisposed1/

331
Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2156 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.