HUMULUS: “Flowers of Death”

ALBUM

Είδος: Psychedelic/Stoner Rock
Δισκογραφική: Kozmik Artifactz
Ημ. Κυκλοφορίας: 1 Σεπτεμβρίου 2023

Όσοι έχετε επισκεφθεί το Bergamo της Ιταλίας γνωρίζετε ότι πρόκειται για ένα γραφικότατο και παραδοσιακό μέρος απείρου κάλλους, που προσελκύει πλήθος τουριστών όλο το χρόνο για να το θαυμάζουν. Όσοι δεν έχετε βρεθεί μπορείτε αρχικά να πραγματοποιήσετε ένα ηχητικό ταξίδι με τους Humulus οι οποίοι κατάγονται από εκεί (με κάποιες ρίζες και στην πόλη της Brescia) και κανονίζετε το τουριστικό ταξίδι σε δεύτερο χρόνο.

Σε μία αντιπαραβολή με τη γεωγραφική γραφικότητα του μέρους, το psych trio τη διατηρεί όσον αφορά τη μουσική τους και τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το psych desert ιδίωμα χωρίς το αποτέλεσμα που προκύπτει να είναι τετριμμένο και παρωχημένο.

Στο “Flowers of Death” διαφοροποιούνται σε σχέση με τις πρότερες δουλειές τους και πόσο μάλλον με το προ δεκαπενταετίας ντεμπούτο τους και θα εκπλήξουν ευχάριστα τους παλαιότερους οπαδούς και θα προσελκύσουν και αρκετούς νέους.

Σε αυτό σίγουρα έπαιξε ρόλο και η ανακατάταξη από πλευράς μελών και την προσθήκη του νεοεισελθόντα Thomas Mascheroni στο διττό ρόλο σε κιθάρα και φωνή, η χροιά της οποίας φαντάζει τον Jaz Coleman υπό την επήρεια μυοχαλαρωτικών.

Στη νέα δισκογραφική τους απόπειρα ακολουθείται από εικαστικής πλευράς η ζωοφιλική αισθητική τους στο εξώφυλλο και διατηρείται η έντονη παραμόρφωση και το Fuzz στοιχείο στον ήχο σε μικρότερη ποσόστωση και έχει δοθεί περισσότερο βάρος από πλευράς ρυθμικότητας και τραγουδοποιίας στην συνθετική διαδικασία.

Ο ήχος που πρεσβεύουν είναι συγγενικά προσκείμενος με ομοιδεατά συγκροτήματα της Ιταλικής σκηνής, όπως L’Ira del Baccano, Fvzz Popvli, Anuseye, Kayleth μεταξύ πολλών άλλων ονομάτων, που ανθίζει ξανά και δημιουργεί μία κατάσταση «Una facia una Racia ” με το δικο μας Greek Rock Revolution κίνημα και κατά κύριο λόγο με εκφραστές όπως οι Naxatras, Tuber και οι 1000Mods. Ενώ δεν λείπουν και κάποιες Heavy Rock και Folk πινελιές πρώιμων Witchcraft για να μεγαλώσουν την μουσική τους ταυτότητα και την απήχηση τους σε διαφορετικά ακροατήρια.

Ο δίσκος κυκλοφόρησε αρχές Σεπτέμβρη όμως μην το προσπεράσετε γιατί αξίζει την προσοχή σας και την ακρόαση σας, καθώς δημιουργεί μία υπνωτική και καθηλωτική εμπειρία, διαμέσου παραμορφωμένων riffs, βαρέων μπασογραμμών και έντονου power drumming προς αναζήτηση ψυχεδελικών και ατμοσφαιρικών ηχοτοπίων.

Facebook: https://www.facebook.com/humulusband
Bandcamp: https://humulus.bandcamp.com/album/flowers-of-death

325

Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 266 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...