HOT BREATH: “Rubbery Lips”

ALBUM

Είδος: Garage Rock/Rock and Roll
Δισκογραφική Εταιρεία: The Sign Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 9 Απριλίου 2021

Καθώς συνεχίζει η κατρακύλα σε όλους τους τομείς λόγω της πανδημίας σε όλον τον κόσμο, η μουσική είναι αυτή που μας χαρίζει την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και μας δίνει ανάσες ελευθερίας με την κάθε καινούργια δουλειά που κυκλοφορεί και κάθε νέο συγκρότημα που μας παρουσιάζεται.

Ένα τρανό παράδειγμα μας έρχεται από το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας (αχ αυτή η χώρα!) με πρωταγωνιστές τους Hot Breath. Πρώην μέλη γνωστών συγκροτημάτων αναβίωσης του ’70s Rock, ενώθηκαν και τον Απρίλιο μας χαρίζουν τον παρθενικό τους δίσκο “Rubbery Lips”. Ποιος δεν γνωρίζει τους Honeymoon Disease τους Hypnos και τους Grand που πρωταγωνιστούν σε αυτό το ιδίωμα;;;…Λοιπόν γνωρίστε και τους Hot Breath.

Με παραγωγό τον Mattias Nyberg (“The Soundtrack of Our Lives”, “The Datsuns”), οι Σουηδοί ξεδιπλώνουν στο στούντιο όλη την αφρόκρεμα των εμπνεύσεών τους σε garage rock και rock ‘n’ roll ρυθμούς. Μας προσφέρουν ένα 10 hits album στο οποίο δεν χωράνε συζητήσεις. Ξερός, “old school” ήχος, συναρπαστικά riffs που ξεσηκώνουν γλουτούς, κ@λους και σβέρκους, και μουσική γεμάτη αίσθημα ελευθερίας και ώθηση για χορό.

Το “Rubbery Lips” έχει βγει μέσα από τα καταγώγια των ’70s και ’80s που οι Rolling Stones και η Joan Jett κάναν πάρτυ με όλους μας και έχει εμπνεύσεις από την garage rock της δεκαετίας του ’60 όπου οι Kinks μας μάθαιναν τον “σκληρό” ήχο. Δεν χρήζει ανάλυσης τραγούδι τραγούδι γιατί θα μας πάρει ένα βιβλίο ολόκληρο να γράψουμε, αξίζει να σημειωθεί όπως ότι η διασκευή στο “One Hit (To The Body)” των Rolling Stones είναι μακράν από τις καλύτερες που έχω ακούσει.

Κύριοι έχουμε όντως να κάνουμε με grand υποψηφιότητα για δίσκο χρονιάς. Αναμένουμε πώς και πώς να κυκλοφορήσει σε βινύλιο, CD και ηλεκτρονική μορφή, για να φτάσει και στα δικά μας χέρια.
Ακούστε το δυνατά!

Facebook: https://www.facebook.com/hotbreathgbg
Instagram: https://www.instagram.com/hot.breath/
Bandcamp: https://hotbreathofficial.bandcamp.com/

848

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.