HOT BREATH: “Hot Breath”

EP

Όσοι γουστάρετε να ακούτε σύγχρονο rock, που όμως έχει ως σημείο αναφοράς τα μυθικά ’70s, τότε η πρώτη κυκλοφορία των Hot Breath από τη Σουηδία θα είναι το ιδανικό δώρο για εσάς.

Οι Σουηδοί σχηματίστηκαν μόλις πέρσι τον Οκτώβριο, αποτελούνται από μέλη των Honeymoon Disease, Hypnos και Grand, και είχαν σκοπό να φτιάξουν μία μπάντα που πρώτα να περνάνε καλά αυτοί και το οποίο να συνδυάζει τις μουσικές των συγκροτημάτων από όπου προέρχονται. Η μάζωξη αυτών των μουσικών μάλλον είναι πολύ δημιουργική, λόγω του ότι το συγκεκριμένο EP περιέχει 6 συνθέσεις και διαρκεί περίπου 23 λεπτά. Μία η δύο συνθέσεις ακόμα και θα μιλάγαμε για κανονικό CD. Η μουσική τους είναι ένας συνδυασμός της ροκ σκηνής του Detroit του ’60 και της Βρετανικής. Αρχικά, έχουν πετύχει αρκετά τον ήχο του “Hot Breath”. Είναι λες και έχει ηχογραφηθεί τη δεκαετία του ’70. Η φωνή της Jenna είναι ζεστή, τραγουδάει με αρκετό πάθος και σε κάνει να νιώθεις ότι έχει ζήσει τις ιστορίες των τραγουδιών. Όσον αφορά στο κιθαριστικό μέρος, οι Hot Breath απλά γ@μ@νε. Το EP είναι τίγκα στα solos και στα πιασάρικα riffs, με τα τραγούδια να έχουν κυρίως γρήγορο ρυθμό. Όλες οι συνθέσεις είναι δυνατές, με το play να πατιέται στο auto. Τα τραγούδια που μου άρεσαν ιδιαίτερα, είναι τα “Still not Dead” και “Got it Roll”.

Η πρώτη κυκλοφορία των Hot Breath δεν ανακαλύπτει τον τροχό, αλλά έχει φτιαχτεί με πολύ μεράκι, με τις έξι συνθέσεις του να είναι σχεδιασμένες ειδικά για μεταμεσονύχτια ροκ πάρτυ. Αξιοπρόσεχτο το EP των Σουηδών, μας άνοιξε την όρεξη για το επερχόμενο full length, που κάτι μου λέει ότι δεν θα αργήσει πολύ.

https://www.facebook.com/hotbreathgbg/?epa=SEARCH_BOX

482

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.