HOPE COURT: “Nephandic Sciolatry (DEMO XXIV)”

DEMO

Είδος: Blackened, Deathy Hardcore…maybe
Εταιρεία: Self Release
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 3 Ιουνίου 2024

Οι Hope Court είναι μια μπάντα από τη Θεσσαλονίκη και μας έκανε την τιμή να μοιραστεί μαζί μας το demo που κυκλοφόρησε με τίτλο: Nephandic Sciolatry (DEMO XXIV) το οποίο κυκλοφόρησε ανεξάρτητο στις 3 Ιουνίου 2024. Όταν επικοινώνησαν μαζί μας και άρχισα να ακούω το υλικό τους, μου ήρθε στο μυαλό η κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή ελληνική σκηνή. Συγκροτήματα που πάλευαν πριν κάποια χρόνια να κάνουν γνωστό τον ήχο τους έξω από τα πολύ στενά όρια της πόλης τους και να στρέψουν τα μάτια της σκηνής πάνω τους, πλέον έχουν ανοίξει τα φτερά τους και μέρα με την μέρα βάζουν ένα ακόμα λίθο σε ό,τι έχουν χτίσει. Οπότε, πλέον υπάρχει και ο χώρος αλλά και το κλίμα είναι ευνοϊκό για καινούργια συγκροτήματα να αρχίσουν να δουλεύουν και να ξεχωρίζουν.

Οι Hope Court έχουν έναν πολύ δικό τους και ξεχωριστό ήχο. Είναι αρκετά καταχρηστική η περιγραφή που έκανα στο είδος, αλλά ήθελα να δώσω ένα στίγμα για το που κινούνται ηχητικά. Η κατακλείδα όμως είναι ότι ο ήχος του “Nephandic Sciolatry (DEMO XXIV)” είναι κυνικός, μηδενιστικός και βγάζει μπροστά μια απελπισία και έναν τρόμο. Σημαντικό κομμάτι σε όλη αυτή την περιγραφή είναι τα φωνητικά των Hope Court. Απελπιστικές κραυγές και σκοτεινά growls μαγνητίζουν τον ακροατή και τα κιθαριστικά μέρη είναι τόσο ταιριαστά με τα φωνητικά που νομίζω ότι σε ένα live, τα μέλη της μπάντας, θα εκραγούν από την ένταση για να καταφέρουν να αποδώσουν αυτό το αποπνικτικό κλίμα.

Στο Bandcamp του σχήματος βρίσκουμε την φράση: “ Sulfurous musings of phrenetic urban mysticism”. Το εξώφυλλο με τον λύκο, οι αινιγματικοί στίχοι αλλά και η αναφορά σε έναν αστικό μυστικισμό σε συνδυασμό με τα σκοτεινά φωνητικά δεν κρύβω ότι μου έβγαλε εικόνες από τις υπόγειες σέχτες που συναντούσα στο Assassins Creed, τότε που υπήρχε χρόνος και έλιωνα στο gaming βέβαια. Οι σέχτες που συναντούσες κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, ήταν συνήθως ομάδες που προσπαθούσαν να αναβιώσουν μυστικιστικές δοξασίες ενάντια στην καθημερινότητα που προσπαθούσε να επιβάλλει η εκάστοτε αυτοκρατορία.

Το “Nephandic Sciolatry (DEMO XXIV)” είναι αιρετικό και δεν χωράει σε κάποιο καλούπι ενός είδους. Η μοναδική παραβολή που μπορώ να κάνω είναι ότι κάποια break που έχουν μου θυμίζουν λίγο τους Dead Elephant. Αν τελικά έχω δίκιο και μιλάμε πλέον για μια νέα γενιά (δισκογραφικά) στο ελληνικό underground, τότε προφανώς είναι καλοδεχούμενη.

Bandcamp: https://hopecourt.bandcamp.com/album/nephandic-sciolatry-demo-xxiv

276
Avatar photo
About Βαγγέλης Γιαννακόπουλος 171 Articles
O Βαγγέλης όταν δεν κακομαθαίνει την κόρη του, ψάχνει "Διαμάντια στη Λάσπη". Έχει πάθος με την ελληνική underground σκηνή, θεωρεί ότι το Post Metal στην εποχή μας είναι ότι το Psychedelic Rock στα 70's και ότι η αλήθεια βρίσκεται στους Amenra.