HERC: Νέο lyric video σε συνεργασία με τον Arno Menses (Subsignal, ex-Sieges Even)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Herc ανακοινώσουν την κυκλοφορία του νέου τους single, Melian, σε συνεργασία με τον Arno Menses από τους Subsignal και τους πρώην Sieges Even. Το τραγούδι είναι διαθέσιμο σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες streaming, όπως Spotify, Apple Music και Amazon Music.

Το Melian μας παρουσιάζει ένα μοναδικό μουσικό μείγμα των Herc, με επιρροές από τον folk rock χώρο σε συνδυασμό με το συμφωνικό μέταλ. Με την μαγευτική ατμόσφαιρα του, τα εθιστικά μελωδικά του στοιχεία και τις εξαιρετικές φωνητικές ερμηνείες των Herc και Arno Menses, αυτό το τραγούδι είναι σίγουρα κατάλληλο για τους θαυμαστές των Blind Guardian, Nightwish, αλλά και Blackmore’s Night και Styx.

Ο Arno Menses, που έχει αποθεωθεί ως ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές στην progressive rock/metal σκηνή, προσθέτει ένα ξεχωριστό στοιχείο στο Melian με τα ανυπέρβλητα φωνητικά του και την συναισθηματική του παρουσία.

“Η συνεργασία με τον Arno σε αυτό το τραγούδι ήταν μία από τις πιο ευχάριστες εμπειρίες που είχα ποτέ στη μουσική μου καριέρα,” λέει ο Ηρακλής. “Η φωνή του είναι απλά απίστευτη και έφερε τόσο πολύ πάθος και ενέργεια στο κομμάτι.”

Οι μελωδίες της άρπας της Αθηνάς Κουμαντάρου, προσθέτουν μια νέα, αιθέρια διάσταση στη τραγούδι, καθώς αναμειγνύονται αρμονικά με τις ενορχηστρώσεις και δημιουργούν ένα μοναδικό ατμοσφαιρικό ήχο. “Είμαι υπερήφανος για την συμμετοχή της Αθηνάς στο Melian”, λέει ο Ηρακλής. “Το ταλέντο και η δημιουργικότητά της είναι πραγματικά αξιοσημείωτα, προσθέτοντας στο τραγούδι τη μοναδική αιθέρια ατμόσφαιρα του”.

Οι Herc έχουν κάνει αίσθηση στη μουσική σκηνή από το ντεμπούτο τους το 2016, και το Melian είναι μια απόδειξη του ταλέντου και της αφοσίωσης τους στη δουλειά τους.

Ο Ηρακλής δηλώνει: “Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος που κυκλοφορώ νέο υλικό. Το Melian αντιπροσωπεύει πλήρως τον πρώιμο ήχο μου σε συνδυασμό με την εξέλιξη του μουσικού μου προσανατολισμού και στυλ. Η συνεργασία με τον Arno και την Αθηνά, θεωρώ πως ανέβασε το τραγούδι σε άλλο επίπεδο”.

Το Melian είναι μόνο η αρχή για τους Herc, καθώς έχουν μεγάλα σχέδια για το μέλλον, συμπεριλαμβανομένων ενδεχόμενων μελλοντικών εμφανίσεων και περισσότερων συνεργασιών με γνωστούς καλλιτέχνες του χώρου. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα συναρπαστικά νέα από τους Herc.

Το πρώτο single είναι μια ιστορία που περιγράφεται στις σελίδες του βιβλίου “Το Σιλμαρίλλιον”, και αφορά τη Μάια Μέλιαν και τον βασιλιά Θίνγκολ, ο οποίος μαγεύτηκε από την αιθέρια φωνή της και χάθηκε στα δάση του Ναν Έλμοθ. Όταν τελικά συναντήθηκαν, έγιναν ένα, ένας δεσμός που κανείς δεν θα μπορούσε ποτέ να σπάσει.

Στο τραγούδι συμμετέχει ένας πολύ ιδιαίτερος καλεσμένος.

Ο Arno Menses (Subsignal, ex-Sieges Even),με την υψηλή και μαγευτική του φωνή, ανέλαβε μεγάλο μέρος από τα κύρια φωνητικά καθώς επίσης και αρκετά υπέροχα χορωδιακά.

Οι Herc ενίσχυσαν την ατμόσφαιρα του τραγουδιού με τις άρπες της Αθηνάς Κουμαντάρου και με τα μοναδικά χορωδιακά, από τη σύζυγο και κόρες του Ηρακλή.

Σχετικά με τους Herc & τις μαγευτικές τους περιπλανήσεις
Μέχρι πρόσφατα, οι Herc ήταν ένα one-man’s πρότζεκτ ενός ανεξάρτητου μουσικού / συνθέτη, του Ηρακλή Χωραΐτη (πρώην μέλος των Arkenstone (GR)). Οι περισσότερες από τις εμπνεύσεις του προέρχονται κυρίως από τα βιβλία του J.R.R. Tolkien. Η μουσική του προέλευση πηγάζει από συγκροτήματα όπως οι Blind Guardian, Insomnium, Empyrium, και Bathory, καθώς και από μπάντες της ροκ σκηνής όπως οι Styx και οι Blackmore’s Night.

Τον Δεκέμβριο του 2005, κυκλοφόρησε την πρώτη του μη επίσημη συλλογή ακουστικών τραγουδιών, βασισμένο σε ποιήματα του Poe και του Tolkien, με τίτλο Of Perilous Realms… and other stories.

Τον Οκτώβριο του 2016, κυκλοφόρησε επίσημα το πρώτο του αυτοχρηματοδοτούμενο άλμπουμ, με τίτλο Towards the Mountains, το οποίο βασίζεται στο βιβλίο του Tolkien, The Hobbit. Στο άλμπουμ έλαβαν συμμετοχή πρώην μέλη των Arkenstone, καθώς επίσης και οι:

Δημήτρης “Νεκροπεθαμένος“ Ιωακίμογλου (Anorimoi)
Jürgen “Mob” Böttcher (Rodgau Monotones)

Το άλμπουμ έλαβε αρκετές κριτικές, που τον ενθάρρυναν να συνεχίσει.

Στα πλαίσια των ηχογραφήσεων του επερχόμενου άλμπουμ, εντάχθηκε στο δυναμικό του πρότζεκτ, ο Παναγιώτης Μαυράκης σαν μόνιμος κιθαρίστας. Τώρα, οι δυο ταλαντούχοι μουσικοί εξερευνούν νέες προοπτικές συνεργασίας με στόχο να κυκλοφορήσουν όσο το δυνατόν περισσότερη μουσική!

https://www.facebook.com/hercband/

430