HEARTS & HAND GRENADES: “Where I Begin”

ALBUM

Είδος: Hard Rock/ Heavy Rock/ Alternative
Δισκογραφική: Eclipse Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 26 Ιανουαρίου 2024

Βλέποντας το εξώφυλλο του τρίτου full length των Hearts & Hand Grenades, το χέρι μου αντιστεκόταν να πατήσει play, μιας και περίμενα να βγουν από τα ηχεία λυσσασμένα τραγούδια ανέμπνευστου παραδοσιακού heavy metal.

Τελικά, όχι μόνο διαψεύστηκα πανηγυρικά ως προς το είδος, αλλά έπιασα τον εαυτό μου να ψάχνει να δει από πού μπορεί να αγοράσει τον δίσκο, κατά τη διάρκεια της ακρόασης.

Καταρχάς, οι Hearts & Hand Grenades παίζουν μπάλα σε ένα ευρύ γήπεδο rock, με ξεκάθαρη heavy διάθεση, αλλά όχι του old school τύπου. Παράλληλα, το alternative στοιχείο είναι έντονο, με 90s και 00s αναφορές, που εμπλουτίζουν το συνολικό αποτέλεσμα. Με τον ήχο του, το σχήμα απευθύνεται και σε mainstream κοινό, αλλά και σε λάτρεις της σκληρής σκηνής, με ιδέες και riff που κάλλιστα θα ζήλευαν αρκετά group εκεί έξω.

Σε ό,τι αφορά τη νέα τους δουλειά συγκεκριμένα, από πού να… πρωταρχίσω για το “Where I Begin” (πανάθεμά με, πώς τα λέω). Το εναρκτήριο “Burn (By My Fire)” νομίζω πως περιγράφει αρκετά καλά το πλαίσιο που κινείται η μπάντα, αλλά αν νομίζεις φίλε ακροατή πως η φάση μένει εκεί, είσαι γελασμένος. Στα σχεδόν 36 λεπτά, ζήτημα να βρεις 1-2 μέτριες στιγμές, αφού το ένα καλό κομμάτι διαδέχεται το άλλο με περισσή ευκολία. Ακόμα και το “I Just Want My Rock”, που απέχει κάπως από τα υπόλοιπα, έχει κάτι να πει.

Οι φωνητικές γραμμές της Stefanie Wlosinski, ειδικά στα refrain, σου κολλάνε πιο γρήγορα από ίωση ανάμεσα σε 6χρονα στο σχολείο και κομμάτια όπως “Where I Begin”, “Silver”, “Let Me Down”, “Better off Alone”, “Anywhere but Here”, όπως και φυσικά το προαναφερθέν “Burn (By My Fire)”, συντελούν σε μια υπέροχη δουλειά που, ενώ δεν επανεφευρίσκει τον τροχό, καταφέρνει να ξεχωρίσει από την πρώτη ακρόαση. Γιατί; Γιατί έχει καλές συνθέσεις! Αντί να προσπαθεί να πειραματιστεί, εστιάζει στο να παραδώσει υλικό που να κερδίζει τον ακροατή, χωρίς να τους απασχολεί αν θα αρέσει σε πιουρίστες ή «ψαγμένους».

Με λίγα λόγια, το “Where I Begin” είναι ένα παράσημο στην καριέρα των Hearts & Hand Grenades, που αξίζει να φτάσει σε πολλά σπίτια, διαδίδοντας το όνομά τους σε όλη τη rock σκηνή. Ένα πραγματικά καλό album, από μια μπάντα που προφανώς το θέλει πολύ και το δείχνει. Από εδώ και πέρα, θέλω να πιστεύω πως μόνο ανοδική θα είναι η πορεία τους, γιατί το αξίζουν.

https://www.facebook.com/heartsandhandgrenades/
https://www.instagram.com/hahgrenades/

483

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.