HALOCRAFT: “Duality” EP

EP

Είδος: Post Rock
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. Κυκλοφορίας: 6 Ιουλίου 2023

Κοντεύουν δυο χρονάκια περίπου από την κυκλοφορία που τους έδωσε φήμη (και ως ένα βαθμό αίγλη) στο post rock στερέωμα, το γαμάτο 2ο album “A Mother To Scare Away The Darkness” και φαίνεται ότι αυτό το καταπληκτικό σύνολο έκλεισε τον κύκλο του. Άμεση συνέπεια, όπως είναι λογικό, είναι η έναρξη της διαδικασίας για τη δημιουργία ενός νέου album που θα κλείσει κατά κάποιο τρόπο την τριλογία που ξεκίνησαν με αυτά τα μουσικά ταξίδια. Αλλά μια στιγμή. “Ένα”; Αυτό είναι λάθος καθώς οι Halocraft από τα όμορφα Γιαννιτσά, πρόσφατα αποκάλυψαν ότι δουλεύουν σε δυο νέα albums τα οποία μάλιστα θα κυκλοφορήσουν ταυτόχρονα. Και ως προπομπό αυτής της “δυαδικότητας” κυκλοφορούν αυτές τις μέρες το EP “Duality”.

Και τα δυο νέα κομμάτια είναι εξίσου υπέροχα σε σχέση με τον πρότερο έντιμο βίο τους και οι επιρροές τους παραμένουν οι ίδιες. Μια ιδανική μίξη των Mogwai, των Explosions In The Sky, των Sleepmakeswaves, των God Is An Astronaut κλπ. Χωρίς καμία διάθεση επιτήδευσης ή μίμησης φυσικά. Υπέροχες μελωδίες από τους The Rabbit και The Cat είτε στις κιθάρες είτε στις synth ατμόσφαιρες και αιθέριο αλλά στιβαρό ρυθμικό background από τους The Fox και The Wolf. Υπέροχα κομμάτια και το “καλοκαιρινής” αισθητικής “Particle” (θα μπορούσα να το ακούσω 100 φορές συνεχόμενα χωρίς να με κουράσει) και το λίγο πιο spacy “Wave” με εξαιρετικό ήχο ως επένδυση.

Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από εναγώνια αναμονή για τις πλήρεις δουλειές τους. Αν το υλικό είναι ισοποιοτικό του “Duality” μάλλον θα πρέπει να αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε για έναν post rock θρίαμβο. Αυτά. Τα σέβη μου στους Halocraft.

Facebook: https://www.facebook.com/HalocraftOfficial

732

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.