HALOCRAFT: “A Mother To Scare Away The Darkness”

ALBUM

Είδος: Post Rock
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. Κυκλοφορίας: 5 Νοεμβρίου 2021

Δεύτερο album από αυτούς τους εξαιρετικούς post rockers από τα Γιαννιτσά (ένα τσιγάρο δρόμος μακριά από τον γράφοντα, οκ, λίγο μεγάλο…) οι οποίοι, αν και δεν τους είχα καν ακουστά σαν όνομα, με ενθουσίασαν σε ύψιστο βαθμό. Για να ακριβολογήσω οι Halocraft με το “A Mother To Scare Away The Darkness”… με διέλυσαν!

Πανέμορφο post rock, πλήρως ορισμένο στις επιταγές του ρεύματος αυτού αλλά και με αρκετά έντονο το rock στοιχείο. Σαν βασικές επιρροές διέκρινα σχεδόν όλες τις “κορωνίδες” και ονόματα όπως οι Explosions In The Sky (φυσικά), οι Sleepmakeswaves (κυρίως της “Love of Cartography” εποχής τους), οι Pg.lost ενώ στα ρυθμικά, dance floor κομμάτια υπάρχει το άρωμα των σύγχρονων Mogwai (τα ονόματα είναι ενδεικτικά, θα μπορούσα να αναφέρω άλλα 15 σχήματα). Ο ήχος είναι τέλειος και τα πάντα ακούγονται κρυστάλλινα, αναδεικνύοντας κάποιες θαυμάσιες λεπτομέρειες, παιχνιδίσματα με ήχους που ενδυναμώνουν το ενδιαφέρον σε υψηλά επίπεδα. Σίγουρα η ομάδα παραγωγής αξίζει ειλικρινή συγχαρητήρια, η δουλειά που έχει γίνει στον τεχνικό τομέα είναι για σεμινάριο.

Κιθαριστικώς επίσης η δουλειά που έχει γίνει είναι τρομερή. Αν και ηχητικά δεν διαφέρει από τις τεχνοτροπίες των προαναφερθέντων πιονιέρων αυτού του style, εντούτοις οι μελωδίες είναι πανέμορφες, απόλυτα εύληπτες, ζωγραφίζοντας περίτεχνα το ατμοσφαιρικό background που δημιουργούν τα keyboards και το αψεγάδιαστο ρυθμικό δίδυμο.

Εξαιρετικό τα “A Mother To Scare Away The Darkness”, “For The Son You Could Not Save” και “Quantum” (που λειτουργεί μάλλον σαν intro του καταπληκτικού επιλόγου “Don’t Break The Loop” που κλείνει αυτό το αριστούργημα, θα ήθελα να δω τη μούρη των U2 ακούγοντάς το) στα χνάρια των Explosions In The Sky, τα “New Beginnings”, “The Machine” και “Through The Caverns” είναι σπουδαίες post / ’80s gothic rock / synthwave συνθέσεις που μου θύμισαν τις τελευταίες δουλειές των Mogwai, το “In The Woods” θα έλεγα ότι είναι της σχολής των Long Distance Calling και των If These Trees Could Talk, ενώ το “Small Victories” είναι η αποθέωση του Bon Jovi hard rock σε post μορφή (δεν κάνω πλάκα, πανέμορφο φίλε αναγνώστη).

Σίγουρα πολύ ψηλά στη λίστα μου για το τέλος της χρονιάς και ειδικότερα στο αντικείμενο που υπηρετούν ίσως η καλύτερη κυκλοφορία εδώ και χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο. Το “A Mother To Scare Away The Darkness” είναι με δυο λόγια μια ηχητική απόλαυση. Σαγηνεύει όλα τα θετικά ένστικτα που σου απέμειναν πεπερασμένε ανθρωπάκο μέσα στην όλο και πιο κατραμιασμένη καθημερινή πραγματικότητα. Ένα υπέρλαμπρο χειμωνιάτικο πρωϊνό που σου ζεσταίνει το νου και δεν νιώθεις καν το κρύο γύρω σου, μια έκρηξη ενθουσιασμού και χαράς. Φανταστική δουλειά, κύριοι των Halocraft αποκτήσατε έναν συνεπαρμένο φίλο της μουσικής σας. Τα σέβη μου και 1000 μπράβο. Η προσωποποίηση της έννοιας “για ένα καλύτερο αύριο”.

Facebook: https://www.facebook.com/HalocraftOfficial
Bandcamp: https://halocraftofficial.bandcamp.com/mus
526
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1083 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.