GREYHAWK: “Keepers Of The Flame”

ALBUM

Είδος: Heavy Metal
Δισκογραφική: Fighter Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 16 Ιουνίου 2020

Καλοκαιράκι. Ήλιος. Παραλία. Παγωμένη μπύρα. Ψάχνεις κάτι “φρέσκο”, να σου ανεβάσει τη διάθεση, ώστε να κυλήσει πιο “δροσερά” αυτή η “καυτή” ημέρα. Δε χρειάζεται, εμείς είμαστε εδώ. Για την ακρίβεια, οι Greyhawk είναι αυτό που ψάχνεις και το νέο τους ντεμπούτο album με τίτλο “Keepers Of The Flame” το οποίο μπορεί κάλλιστα να σβήσει αυτή σου τη δίψα για “ανεβαστική” μουσική.

Οι Αμερικανοί metallers, μπορεί να μας συστήθηκαν μόλις πριν δύο χρόνια με το “Ride Out” Ep αλλά νομίζω δε δώσαμε την απαραίτητη προσοχή που αν κρίνουμε από το ντεμπούτο τους, μάλλον άξιζαν. Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως, αφού τα παλικάρια στρώθηκαν στη δουλειά και μας παραθέτουν ένα album αξιόλογο και ιδιαίτερα ευχάριστο για το δύσκολο καλοκαίρι που έχουμε μπροστά μας.

Το “Keepers Of The Flame”, είναι ιδιαίτερο album. Και αυτό γιατί ενώ στην αρχή σε πάει σε πιο symphonic/power μονοπάτια με την εισαγωγή και το αρκετά συμφωνικό “Frozen Star”, ξαφνικά αλλάζει ρότα, γίνεται power στα χνάρια των Hammerfall με το “Drop The Hammer” και σιγά-σιγά μετατρέπεται σε ένα heavy metal όργιο που αγγίζει τη τελειότητα των Dio και Rainbow με τα “The Rising Sign” και “Masters Of The Sky”, ενώ παράλληλα μπορείς να διακρίνεις και ψήγματα Priest και Maiden όπως και κάτι από το viking heavy metal των Grand Magus (ιδιαίτερα στο “Masters Of The Sky”). Ουσιαστικά ακούγοντάς το δίσκο, καταλαβαίνεις ότι η μπάντα διατρέχει ένα ταξίδι στη κληρονομιά της metal μουσικής των ‘80s και ‘90s, με πολύ έξυπνες και “δροσερές” αλλά συνάμα σήμα κατατεθέν ιδέες, με προεξέχουσα επιρροή τον αείμνηστο μεγάλο “κοντό” του heavy metal Ronnie James Dio.

Το ντεμπούτο των Greyhawk, πέρα από αυτό το “μωσαϊκό” ηχητικών ιδεών και επιρροών, μοιάζει να είναι ένας δίσκος δουλεμένος, ευφυής που χτυπάει εκεί που ο μεταλλάς γουστάρει: στο true heavy metal συναίσθημα. Η μπάντα δείχνει σε απίστευτο κέφι, ανεβοκατεβάζει το ρυθμό και τη διάθεση όποτε γουστάρει και φαίνεται ότι όλο αυτό συμβαίνει με μια σειρά και όχι αλλόκοτα, ανάλογα με τη συναισθηματική φόρτιση του group. Οι Αμερικανοί, θέλησαν να δημιουργήσουν έναν δίσκο που θα ακούγεται ευχάριστα από την αρχή μέχρι το τέλος και από ότι φαίνεται μάλλον το κατάφεραν. Το “ανάλαφρο” συμφωνικό ξεκίνημα, πέρασε σε πιο heavy και power δρόμους και τελικά έκλεισε με έναν τρόπο επικό όπως του έπρεπε με το μεγαλειώδες ομώνυμο κομμάτι “Keepers Of The Flame”.

Σίγουρα οι Greyhawk, κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους με το ντεμπούτο album τους. Επίσης σίγουρο, ότι πρόκειται για μία “δροσερή” και διασκεδαστική κυκλοφορία που δε θα αφήσει ασυγκίνητους τους απανταχού old school metalheads. Ακόμη πιο σίγουρο, θα σε κάνει να νοσταλγήσεις τα έργα και τις ημέρες του μεγάλου “κοντού” της μουσικής μας. Ένα πραγματικά ευχάριστο album, που θα σου κρατήσει συντροφιά στις δύσκολες και ζεστές μέρες που έρχονται. Και προσοχή: ακούγεται πάντα με μια παγωμένη μπύρα στο χέρι!

https://web.facebook.com/Greyhawkmetal

830

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.