GREYHAVEN: “This bright and beautiful world”

ALBUM

Είδος : Post-Hardcore
Εταιρεία : Equal Vision Records
Ημερομηνία : 15 Απριλίου 2022

Το “The Bright And Beautiful” αποτελεί την τρίτη ολοκληρωμένη δουλειά των Greyhaven, ένα κατά την ταπεινή μου άποψη, αρκετά καλό Post Hardcore με εμφανή progressive στοιχεία. Αυτό που μου άρεσε στους Greyhaven, είναι ότι δεν κρύβουν τις επιρροές τους, είναι παιδιά δύο διαφορετικών δεκαετιών και είναι περήφανοι για αυτό!

Ο δίσκος ξεκινάει με το “In A Room Where Everything Dies”, όνομα και πράμα, από τα δυνατότερα opener, που θα βρείτε. Για να συναντήσετε, την συνέχεια του κάπως πεσμένη, στο “All Candy”. ΟΚ, εδώ βλέπουμε 90s επιρροές, χωρίς να είναι θέμα, δεν μου ταίριαξε ιδιαίτερα στον όλο δίσκο όμως. Το τρίτο στη σειρά και κατ’όνομα “A Painful And Necessary Action”, έρχεται σαν ορυμαγδός από τα καλύτερα στοιχεία των 00ς. Το κομμάτι πραγματικά θα μπορούσε να είχε γραφτεί κάπου ανάμεσα στο 2002- 2008!

Ο δίσκος θα συνεχίσει να κυμαίνεται σε αυτά τα κλίματα και όλο και περισσότερα prog στοιχεία θα εισάγονται. Και όσο θα προχωράει τόσο καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μια μάχη, με τον ίδιο του τον εαυτό. Τραγούδια όπως το “More And More Hands”, “Of Snakes And Swans”, “Foreign Anchor” συνθέτουν στον “ψυχισμό” του album και το πάνε ένα βήμα παραπάνω, να σπάσει την “εσωτερική φυλακή που είναι κλεισμένο”. Μετά από δω το album αρχίζει και “χαλαρώνει”, προφανώς με αρκετές εκρήξεις ακόμα. Κάποιες από τις καλύτερες βρίσκονται στο “The Quiet Shakes”. Αλλά η πραγματική έκπληξη αρχίζει όταν μπαίνει το “And It’s Still Too Loud” σαν σίφουνας, σε έναν πόλεμο μεταξύ παραίτησης και οργής. Που πολύ όμορφα θα δώσει την πάσα στο closing track το οποίο αποτελεί, το πιο συναισθηματικά τραγούδι του δίσκου. Το “The Bright And Beautiful” κλείνει με το “Ornaments From The Well”.

Δεν ξέρω άμα μας άφησε σε καλύτερη ή χειρότερη κατάσταση, αλλά με σιγουριά ξέρω ότι πέρασα αρκετές ώρες ακούγοντας τον, χωρίς να αισθανθώ, ότι σπατάλησα ούτε ένα λεπτό!

Facebook : https://www.facebook.com/greyhavenband
Twitter : https://twitter.com/greyhavenband
Instagram : https://www.instagram.com/greyhavenband/

606

Avatar photo
About Χριστόφορος Τριήρης 29 Articles
Γέννημα-θρέμμα των 00ς (με ότι συνεπάγεται αυτό), λάτρης του punk και του -core - από όπου και να προέρχονται-, του ρεαλισμού και της πολιτικής φιλοσοφίας. Πλέον και wannabe "κριτής" του ακραίου ήχου, θα πάει πολύ καλά αυτό, μπορεί και όχι. Δεν μας ενδιαφέρει όμως.