GOATFATHER: “Monster Truck”

ALBUM

Είδος: Heavy/Stoner rock
Δισκογραφική: Argonauta Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 17 Σεπτεμβρίου 2021

«Σαν τρελό φορτηγό… με τα φρένα σπασμένα» οι Γάλλοι Goatfather «εξαπολύουν» την καινούρια τους-και δεύτερη σε αριθμό μετά το “Hipster Fister” άλμπουμ- δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Monster Truck”, μέσω της Αργοναυτικής οδού και γίνονται “King of the Stereo” για περίπου 3/4 της ώρας.

Με αφετηρία την πόλη της Λυόν ξεκινούν το μουσικό τους ταξίδι δίχως να χαράσσουν εξ’ ολοκλήρου την δική τους πορεία, αλλά ακολουθώντας την πεπατημένη και με σημάνσεις «ασφαλή οδό» συγκροτημάτων όπως οι Orange Goblin και οι Spiritual Beggars κατά βάση. Η κάθε ακρόαση σου αποκαλύπτει ακόμα περισσότερα στοιχεία όμως, όπως στο εναρκτήριο “Convoy” (το οποίο αναφέρεται στην ομώνυμη ταινία του Sam Peckinpah), όπου οι Σκανδιναβικές Turbonegro/Hellacopters/Imperial State Electric rock ‘n’ roll ευαισθησίες της μπάντας κάνουν την εμφάνισή τους από νωρίς δίχως να χάσουν χρόνο, ξεδιπλώνοντας την ευαίσθητη και συνάμα μελωδική πλευρά τους.

Το «τριαξονικό» “Monster Truck” βασίζεται σε ένα αμιγώς χεβιμεταλικό άξονα, έναν πιο stoner και έναν τρίτο και πιο σημαντικό ’70s hard rock infused, με το σύνολό τους να λειτουργεί υπέρ μας δεδομένου ότι το «ωφέλιμο ηχητικό φορτίο» που κουβαλάει είναι κατά πολύ μεγαλύτερο και μπορεί να χωρέσει μία πληθώρα μουσικών ειδών. Από αγνό heavy metal και «μαστουριάρικο» stoner, μέχρι ταξιδιάρικο southern rock και ατόφιο rock ‘n’ roll, όλα τους «νοτισμένα» με «λαθραίο» bourbon.

Το «ηχητικό εκτόπισμα» της μπάντας θα μπορούσε μεταφορικά να χαρακτηρίσει επακριβώς το δεύτερο συνθετικό του τίτλου, καθώς οι συνθέσεις έχουν «όγκο» και «βαρύτητα», είναι κατά κύριο λόγο αργές με έντονη ρυθμικότητα και φασαριόζες όπως επιβάλλεται άλλωστε, κάτι το οποίο ενισχύουν τα πολυσχιδή φωνητικά. Οι ερμηνείες του Yann “Olaf” Sambuis ακροβατούν μεταξύ μελωδικότητας και «επιθετικότητας», με τα καθαρά και growling φωνητικά να εναλλάσσονται, θυμίζοντας κάτι μεταξύ Spice (Spiritual Beggars, Mushroom River Band, Kayser, RJ Band), Kyle Thomas (Exhorder/Alabama Thunderpussy, Trouble) και του δικού μας Μπάμπη Παπανικολάου (Planet of Zeus), καθώς από τη μία «φλερτάρουν» με το αυτί σου χαϊδεύοντάς το και από την άλλη είναι έτοιμες να σου το ξεριζώσουν με ένα δάγκωμα.

Η μπάντα διαθέτει στις τάξεις της έναν φοβερό κιθαρίστα που ακούει στο όνομα Gregory Perret και καταφέρνει να εντυπωσιάσει με τις τεχνικές του γνώσεις και ικανότητες πάνω στην εξάχορδη θεά, ελισσόμενος μέσα από τα διάφορα μουσικά genre και subgenre (είτε λέγεται stoner, είτε doom, είτε southern) πατώντας πάντα στον κλασσικό heavy ήχο, καθώς παίζει ουσιώδη μουσική, δίχως πολλές φανφάρες, ενόσω μας προσφέρει απλόχερα riffs και solo «να τα πιείς», όπου και όπως σου κάνει κέφι.

Χωρίς να μακρηγορούμε, πατάμε το play και απολαμβάνουμε τη μουσική διαδρομή προς την ελευθερία…

Facebook: https://www.facebook.com/goatfatherstoner
Bandcamp: https://goatfather.bandcamp.com/

482

Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 265 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...