GEORGE KONSTANTINE KRATSAS: “The First Alchemist”

ALBUM

Είδος: Instrumental Progressive Metal
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. Κυκλοφορίας: 5 Οκτωβρίου 2020

Δεύτερο solo album μετά από το πολύ καλό debut του “Abducted Kosmos” πριν έξι περίπου χρόνια και για τον βιρτουόζο Γιώργο Κράτσα, έναν παιχταρά που ανήκει στην elite της τεχνικής δεινότητας στη χώρα μας.
Κάτι που δεν αποκρύπτεται ούτε και στο νέο “The First Alchemist”. Με τη διαφορά ότι το υλικό είναι πολύ πιο πομπώδες, έχοντας ισχυρό “ανατολίτικο” άρωμα και “αμανέδικες” επιρροές (με τη συνεισφορά του Τάσου Σερεμέτη στο ούτι). Συνολικά το album θα μπορούσε να λογιστεί ως ένα soundtrack μιας ταινίας που θα σκηνοθετούσαν οι Ιταλοί Goblin μαζί με τους SepticFlesh.

Τεχνικώς αναμενόμενα δεν υπάρχει ψεγάδι. Η παραγωγή είναι εξαιρετική με πλήθος από λεπτεπίλεπτες λεπτομέρειες, φοβερές ατμόσφαιρες στο background, σπουδαίο και συμπαγέστατο background από τον Νικήτα Μαντόλα στα drums. Ο ίδιος ο κιθαρίστας; Με μια λέξη “σπέρνει” σε συνθέσεις που είναι αρκετά πιο άμεσες σε σχέση με το παρελθόν του είτε στις solo δουλειές του είτε στους Manhatan Project.

Το ομότιτλο track “The First Alchemist” οπως επίσης και τα “Cataclysm”. “Sigillum Dei” και “Lost Archives” είναι εξαιρετικά δείγματα progressive instrumental μουσικής ενώ και τα υπόλοιπα κομμάτια δεν υστερούν σε καμία περίπτωση, έχοντας το καθένα το δικό του αυτόφωτο ενδιαφέρον.

Άψογη δουλειά για άλλη μια φορά που θα συγκινήσει μια ευρύτατη γκάμα ακροατηρίου εκτός από αυτούς που γεννήθηκαν με μια παρτιτούρα στο χέρι. “Ελλάδα έχει ταλέντο” για άλλη μια φορά από έναν ακόμη καλλιτέχνη που δεν φοβάται τον πειραματισμό και την αποστεγανοποίηση. Το “The First Alchemist” είναι μια φαντασμαγορική δουλειά και ο Κράτσας δικαιούται να νιώθει υπερήφανος.

Facebook: https://www.facebook.com/gckratsas


530

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.