G.N.L.S.: “Conspiracy of thoughts”

ALBUM

Είδος: Black metal/Ambient
Εταιρεία: FYC Records
Ημ. κυκλοφορίας: 25 Μαρτίου 2023

“Στα τέλη του 2019 δημιουργήσαμε ένα νέο έργο, που το ονομάσαμε, G.N.L.S.
 (Geometric Nictation of Lament’s Space) για να ικανοποιήσουμε τις φωνές στο κεφάλι μας.
Τα ανήσυχα πνεύματα μας και οι πολύωρες συζητήσεις μας για τη συνεχή φθορά αυτού του κόσμου και η ανθρωπότητα μας οδήγησε σε αυτό το μπάσταρδο δημιούργημα”
αναφέρει ο Wrath (Dødsferd) για αυτό το νέο project με τον Sarvok. Ας ακούσουμε όμως, τι απίδια παίρνει ο σάκος τους;

Ο Wrath λοιπόν αναλαμβάνει τα φωνητικά, ενώ τη μουσική και το χτίσιμο της ατμόσφαιρας αναλαμβάνει ο Sarvok και το αποτέλεσμα είναι αυτό που κάποιος θα περίμενε. 

Απεγνωσμένες κραυγές, που υπόκωφα σκίζουν μια ονειρική μουσική που ακροβατεί μεταξύ ambient και post black ήχων. 

Η παραγωγή είναι επιλεγμένα χαοτική κατά περιόδους, ξεκάθαρα ληθαργική κατά άλλες, δίνοντας στο “Conspiracy of thoughts” μια μοναδική διττή υπόσταση. 

Η μουσική των G.N.L.S. δεν είναι σε καμία των περιπτώσεων εύπεπτη και σίγουρα θα σε κάνει νιώσεις άβολα με τις τάσεις ασφυξίας της. 

Για να μην μακρυγορώ, το “Conspiracy of thoughts” στοχεύει σε όσους αγαπούν τη δυσαρμονία του μαύρου μέταλλου, αλλά στην όχι τόσο δημοφιλή του εκδοχή και σε εκείνους που γουστάρουν μπάντες σαν τους Book of Sand. 

Πρέπει να έχεις νιώσει πόνο για να καταλάβεις. Οι σκέψεις σου συνωμοτούν όσο σταματάς να σκέφτεσαι, οι G.N.L.S. σε κρατούν ξάγρυπνο για να μπορείς να τις αντιμετωπίσεις. Οι ψίθυροι στο εναρτκήριο “An Open Wound to Heal the Wreckage of Humanity” κάτι μου θυμίζουν, ίσως να θέλω να κλείσω τα αυτιά μου και να μη μάθω ποτέ, ίσως πάλι, να σφίξω τα δόντια και να ξεχωρίσω τις λέξεις τους.

 Έτσι θα είναι η επαφή σου με τον δίσκο. Ένα αγώνας εσωτερικός που πρέπει να κερδίσεις.

Bandcamp: https://fycrecords.bandcamp.com/album/conspiracy-of-thoughts

469

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.