FROZEN FACTORY: Κυκλοφορούν το νέο άλμπουμ “Of Pearls & Perils”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Frozen Factory: Μια εκλεκτική μίξη alt-rock, prog και metal από τη Φινλανδία κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ “Of Pearls & Perils”

Συνδυασμένο με τον χαρακτηριστικό μικτό ήχο του Frozen Factory από στοιχεία alt-rock, metal και proggy, το «Of Pearls & Perils» σηματοδοτεί το δεύτερο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους και την τρίτη κυκλοφορία LP/EP. Τα 12 τραγούδια του, συμπεριλαμβανομένων των παραδοσιακών σύντομων intro & outro κομματιών τους, εξερευνούν θέματα ισότητας, ζωής, μετά θάνατον ζωής και κλιματικής κρίσης. Ο ήχος περιστρέφεται μέσα από μια σειρά από βαριά και ελαφριά ηχητικά τοπία που αντλούν προσεκτική επιρροή από κλασικές ερμηνείες όπως οι Pink Floyd, η Alice in Chains, οι Iron Maiden & οι Depeche Mode, ενώ γνέφουν σε πολλές άλλες.

Το άλμπουμ ξεκινά με μια φωνή που ηχογραφήθηκε από μια από τις πιο δραστήριες θαυμαστές μας, την Angela C., την οποία δεν έχουν συναντήσει ποτέ προσωπικά, καθώς ζει στο εξωτερικό! Η φωνή της εμφανίζεται επίσης σε πολλές άλλες μικρές στιγμές κατά τη διάρκεια του δίσκου – είναι χαρά να συμπεριλαμβάνουμε ανθρώπους που μας υποστηρίζουν! Δύο από τις γραμμές της είναι στα γαλλικά, μια γλώσσα που το συγκρότημα συμμετείχε επίσης στο «The First Liquidation EP». Ο Stephen επέλεξε να χρησιμοποιήσει μερικές μικρές γαλλικές στιγμές για αυτούς τους δύο δίσκους, επειδή η γαλλική γλώσσα περιλαμβάνει μερικές απολύτως δολοφονικές φράσεις που δεν λειτουργούν τόσο καλά στα αγγλικά. Το ανοιχτήρι της Angela για το «Murder in the Depths» μεταφράζεται ως «Μόνο ένας ανόητος δεν θα άλλαζε ποτέ γνώμη».

‘Of Pearls & Perils’: https://open.spotify.com/album/4eGID7yLzTPVrV4wgANg1z

Τα λυρικά θέματα είναι σκοτεινοί τόνοι του άλμπουμ αντικατοπτρίζουν την εσωτερική πάλη του τραγουδιστή Stephen Baker με τη συμπεριφορά μεγάλου μέρους της ανθρώπινης φυλής, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου.

«Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είμαστε τόσο απρόσεκτοι με τον πλανήτη μας και τις ζωντανές κοινότητες που εξαρτώνται από αυτόν. Λυπάμαι όταν βλέπω κανονικούς ανθρώπους να τσακώνονται με άλλους κανονικούς ανθρώπους και μετά να ψηφίζουν για να δώσουν εξουσία σε ανθρώπους που θέλουν να καταστρέψουν τους κανονικούς ανθρώπους. Νιώθω ότι έχουμε γίνει τόσο εύκολο να επηρεάσουμε, τόσο εύκολο να εξαπατήσουμε, τόσο εύκολο να αποσπάσουμε την προσοχή με ασήμαντες διαφορές».

«Θα ήθελα να δω έναν ασφαλή κόσμο όπου κάθε ευγενικός άνθρωπος που σέβεται τη ζωή έχει την ευκαιρία να αξιοποιήσει τις δυνατότητές του, ανεξάρτητα από το είδος του σώματός του, τις πεποιθήσεις που ακολουθούν ή τον τρόπο ζωής του. Τα τραγούδια μας είναι συνήθως μια κλήση αφύπνισης και συχνά γράφονται για να πιέζω τον εαυτό μου καθώς και οποιονδήποτε άλλον που ακούει, γιατί μερικές φορές νιώθω τεμπέλης και αδρανής για πράγματα που θα πρέπει να με εξοργίζουν ως τον πυρήνα. Θέλω να είμαι περισσότερο. Θέλω να κάνω περισσότερα για να βοηθήσω. Θέλω ο ανθρώπινος πολιτισμός να πετύχει».

Το «Of Pearls & Perils» είναι γραμμένο εξ ολοκλήρου από τον μπασίστα Tomi Hassinen και τον τραγουδιστή Stephen, ωστόσο, πρέπει να πιστέψουν την Drummer Marianne Heikkinen για την πλήρη ισοπέδωση των τραγουδιών με την απέραντη ικανότητα της στο drumming. Θα ήθελαν επίσης να επισημάνουν τους κιθαρίστες, Mici Ehnqvist και Joni Koivumäki, για την προσθήκη της εξαιρετικής τους άνθησης στο Lead και στο Rhythm αντίστοιχα.

200