FRIENDZONE : Κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους album

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Θεσσαλονικείς Friendzone κάνουν ένα εντυπωσιακό δισκογραφικό ξεκίνημα με το debut album τους που μόλις κυκλοφόρησε σε CD, YouTube, Spotify και όλα τα digital streaming platforms. Το «Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ», μια συλλογή 10 κομματιών, ισορροπεί μεταξύ του heavy rock και του heavy metal καθώς παντρεύει το γρήγορο tempo με το έντονο groove και τις aggressive κιθάρες. Στο σύνολό του είναι ένα σύγχρονο άκουσμα, το οποίο αδιαμφισβήτητα αντλεί τόνους επιρροής από τα 80s και τα 90s αλλά χωρίς να έχει συντηρητικό χαρακτήρα. Μια μικρή τάση προς το stoner είναι εξίσου διακριτή σε ορισμένα κομμάτια και στη γενικότερη αισθητική της παραγωγής, η οποία έχει ήδη πάρει πολύ θετικά σχόλια από τα 2 singles που κυκλοφόρησαν τους δύο προηγούμενους μήνες. Ο δίσκος προσκαλεί τον ακροατή να ακολουθήσει τη μπάντα σε μια περιπέτεια, μέσα στο γκρι της πόλης, χωμένη στα νυχτερινά rock στέκια, τις γεμάτες πλατείες, και τα ατελείωτα άδεια σοκάκια που παραμονεύει ο κίνδυνος μετά τα μεσάνυχτα, εκεί που το έγκλημα βασιλεύει και οι συναλλαγές ναρκωτικών είναι καθημερινότητα. Μέσα σε αυτή την αστική φρενίτιδα που η ζωή είναι γρήγορη και ο θάνατος αργός, το συναίσθημα της απογοήτευσης και της απελπισίας κυριεύει αυτούς που γιόρτασαν τη ζωή λίγο παραπάνω, ξενυχτώντας στα λαϊβάδικα, στις πλατείες και στα στενά, με παρέες που πια τους παράτησαν. Είναι φρέσκο, γρήγορο, groovy, επικό με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Αυτό είναι το «Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ».

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το album παρακάτω :

Βιογραφικά Στοιχεία
Οι Friendzone είναι μια Heavy Rock’n’Roll μπάντα από τη Θεσσαλονίκη, που σχηματίστηκε στις αρχές του 2018. Ξεχωρίζουν για τα χαρακτηριστικά riffs τους που δύσκολα ξεχνάς, τα grooves τους σε υψηλές ταχύτητες, και τους γεμάτους κυνισμό ελληνικούς στίχους τους, που επικεντρώνονται στην ύλη και σε πιο ευθείς τρόπους έκφρασης, αφορίζοντας τη μεταφορική/ποιητική γλώσσα του στερεοτυπικού ελληνικού Rock. Επηρεασμένοι από την ζωηράδα του hard rock των late 80’s, τα μολυσματικά grooves του παλιού και σύγχρονου stoner rock καθώς και το cult στοιχείο του κλασικού heavy metal των 70’s, φτιάχνουν το δικό τους σύμπαν, αναμιγνύοντας επιδέξια τις επιρροές τους, φέρνοντας έτσι στη ζωή ένα μοντέρνο ηχητικό αποτέλεσμα. Με ενεργή παρουσία στα live δρώμενα της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, έχουν κάνει headline και support shows και η εμφάνιση τους επί σκηνής έχει λάβει πολλές θετικές κριτικές. Υπήρξαν επίσης νικητές του Battle of the Bands το 2019 που διοργανώνεται ετησίως στο χώρο του Eightball Live Stage.

Έχοντας στο ιστορικό τους ένα EP (2018) και ένα single και music video (2019) έκαναν το πρώτο ολοκληρωμένο δισκογραφικό τους βήμα με την κυκλοφορία του «Σ’ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ» που ήρθε να θέσει νέες ισορροπίες στην ελληνόφωνη Rock σκηνή.

Η tracklist του «Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ»

  1. Επαγγελματίας Γυναικάς
  2. Ο Κερατάς
  3. Rock’n’Roll και Αλητεία
  4. Στο Βενζινάδικο
  5. Όλοι σου την Πέφτουν
  6. Δε Γαμιέται;
  7. Ο Άχρηστος Σουρωμένος Θείος (Ο.Α.Σ.Θ.)
  8. 10 Κασόνια Μπύρες
  9. Εν Τέλει
  10. Σ’ αυτή τη Γειτονιά

Ιωάννης Κεσμήρης : Κιθάρες/Φωνητικά
Κωνσταντίνος Τζημίρης : Ρυθμική Κιθάρα (μόνο επί σκηνής)
Νίκος Βέκης : Μπάσο
Μιχάλης Καραθάνος : Τύμπανα

Η ηχογράφηση, η μίξη και το mastering έγιναν από τον Ανδρόνικο Τρούκη (Fall in Session Studio)
Το εξώφυλλο του δίσκου επιμελήθηκε ο Τηλέμαχος Μήλιος (tafmee)

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους Friendzone και να ακούσετε το album στα παρακάτω links :
Facebook : https://www.facebook.com/friendzonebandGR
Bandcamp : https://friendzoneband.bandcamp.com/
Instagram : https://www.instagram.com/friendzoneband_official/
YouTube : https://www.youtube.com/channel/UCDojzr1-guP0TDYmxhiekew
Spotify : https://open.spotify.com/artist/3SPmS5E

214