FREEDOM: “Stay Free!”

Είδος: Rock
Εταιρεία: Wild Kingdom
Ημ. κυκλοφορίας: 17 Μαΐου 2024

Όταν σε έχουν επιλέξει οι Hellacopters για να ανοίξεις το release live show τους και ο ίδιος ο μεγαλειότατος Nick Andersson σε χαρακτηρίζει “bargain basement Springsteen”, ενώ παράλληλα γεμίζεις όλους τους χώρους της Σουηδίας, τότε κάτι καλό κάνεις. 

Μετά από το σούσουρο που συνόδευσε το ομώνυμο ντεμπούτο τους, οι Freedom επιστρέφουν με ένα ακόμη feelgood album, επιτομή της διασκέδασης. Στο “Stay Free!” θαρρείς πως οι Imperial State Electric ζούσαν κρυφά στο σπίτι του Bruce στο New Jersey και προσέλαβαν κάποιο χαμένο τέκνο του. 

Στην παραγωγή κάθεται ξανά ο Martin ”Konie” Ehrencrona (Viagra Boys) που καταφέρνει να αποτυπώσει ακριβώς αυτό που περιγράφω παραπάνω και με κάνει να θέλω να κάτσω σε μια γωνιά, όσο το Αφεντικό ακούει περήφανος το κληροδότημα του. 

Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για κάτι καινοτόμο ή απέραντα μοναδικό, αλλά με τις πρώτες νότες καρφώνει στη μάπα σου ένα χαμόγελο, που θα παραμείνει εκεί ακόμη και όταν τελειώσει το 40λεπτο της διάρκειας του. 

Οι 4 Σκανδιναβοί πατούν προσεκτικά στα βήματα του Boss, βάζοντας λίγο παραπάνω γρέζι στην κιθάρα που και που, και δημιουργούν ένα φοβερό υποκατάστατο για τους σπρινγκστηνοπαθείς του κόσμου τούτου. 

Παρόλο που η μουσική τους είναι ξεκάθαρα και χωρίς ντροπή επηρεασμένη από τον μεγάλο αυτόν τροβαδούρο, είναι πανέμορφα ποιημένη και εκτελεσμένη, ενώ η ενορχήστρωση επιτρέπει να τους φαντάζεσαι σε μεγάλες σκηνές με κόσμο να κλαίει από κάτω, ευτυχισμένος. 

Οι Freedom προσφέρουν 10 τραγούδια γοητευτικού rock, όπως το Αφεντικό το θέλει, και με την απαραίτητη φρεσκάδα που το παθος τους για τη μουσική, δίνει. Μπορούμε άνετα να τους βαφτίσουμε Υπαλλήλους του λοιπόν. 

Οι λάτρεις λοιπόν, του ευγενούς rock πρέπει πάραυτα να αποκτήσουν αυτό το διαμαντάκι, που μπορεί να βοηθήσει τη διάθεση σας τις πιο “βροχερές” μέρες. 

Για να μην μακρηγορήσω άσκοπα θα πω πως η ελευθερία όντως διαχέεται μέσα από το “Stay Free!”, δικαιολογώντας το όνομα της μπάντας τον τίτλο του δίσκου, και ταυτόχρονα και τον ενθουσιασμό μου. 

Bandcamp: https://freedomsthlm.bandcamp.com/

224

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2150 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.