FOREIGN HANDS: “What’s Left Unsaid”

ALBUM

Είδος: Metalcore
Δισκογραφική: Sharptone Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 21 Ιουνίου 2024

Έπειτα από την κυκλοφορία του πρώτου EP τους το 2022, ονόματι «Bleed The Dream», οι Foreign Hands επιστρέφουν με το πρώτο τους full-length album, “What’s Left Unsaid”. Ενώ η metalcore εδώ και καιρό φαίνεται να ψάχνει να βρει τα πατήματά της σε ένα ολοένα εξελίξιμο μουσικό τοπίο, ακολουθώντας τα trends της εκάστοτε χρονιάς (ή περιόδου γενικότερα, ανάλογα πώς το βλέπει κανείς), κάτι το οποίο συνήθως έχει αρκετά generic αποτελέσματα, οι Foreign Hands υπόσχονται μια επιστροφή στις ρίζες του είδους, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Το album προσφέρει άπλετο χάος από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα, κάτι που συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του δίσκου. Ως καθαρόαιμο metalcore album, αυτό το χάος συνοδεύεται από high-pitched και γεμάτα ενέργεια και πόνο φωνητικά (με μια γερή δόση από τη χροιά των Knocked Loose ομολογουμένως), θεόβαρα riffs τα οποία δίνουν τόπο σε πανέμορφες μελωδίες και breakdowns τα οποία πολύ πιθανό να οδηγήσουν σε χρόνια προβλήματα αυχενικού.

Στα 33 λεπτά, διάρκεια η οποία είναι απολύτως κατάλληλη για την σχεδόν αδιάκοπη ενέργεια του album, οι Foreign Hands έχουν πετύχει το metalcore revival το οποίο και επιδίωκαν, με κομμάτια τα οποία δεν καταχρώνται το χρόνο του ακροατή, μπαίνοντας σχεδόν πάντα με μια ακουστική έκρηξη και προκαλώντας όλη τη γκάμα των συναισθημάτων σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Τα choruses είναι άκρως μελωδικά, πιασάρικα και σχεδόν εγγυημένα ότι θα κολλήσουν στο κεφάλι σου ενώ η φρενήρης ενέργεια του δίσκου συνοδεύεται από εξίσου προσεγμένα lyrics τα οποία αποτυπώνουν τον αντίστοιχο πόνο και αποτελούν ίσως την πιο ευχάριστη έκπληξη της κυκλοφορίας αυτής, καθώς έχουν ένα «βάθος» το οποίο είναι σχετικά σπάνιο πλέον για το είδος και το οποίο απαιτεί πολλαπλές ακροάσεις (ή αναγνώσεις), πράγμα υπέρ για την πρώτη κυκλοφορία του συγκροτήματος.

Η παραγωγή του album είναι και αυτή άριστη, με τον Will Putney των Knocked Loose στο τιμόνι, κάτι το οποίο είναι άμεσα αισθητό εξ αρχής. Ο τόνος των κιθάρων είναι επαρκώς βρόμικος και «θυμωμένος», αλλά και κρυστάλλινος εκεί που μετράει. Παρομοίως, τα φωνητικά του Norris είναι ξεκάθαρα και δεν χάνονται στο mix, το μπάσο, όντας σε μεγάλο βαθμό ο background MVP του δίσκου, «σκάει» κι αυτό, ειδικά σε κομμάτια όπως το «God Under Fingernails», ενώ τα drums συμβάλλουν άριστα στην μετάδοση της ενέργειας του εκάστοτε κομματιού στον ακροατή.

Οι Foreign Hands πάνε κόντρα στην πεποίθηση ότι η metalcore είναι πλέον στάσιμη, με έναν δίσκο ο οποίος παρά τη σχετικά του μικρή διάρκεια, αποτελεί ένα γερό ακουστικό χτύπημα στο στομάχι, θυμίζοντας κάτι από τις πρωτύτερες χρυσές εποχές του είδους. Σε συνδυασμό με την επιτυχία των Knocked Loose φέτος, ας ελπίσουμε ότι και οι Foreign Hands θα λάβουν τα εύσημα που τους αναλογούν στη δημιουργία ενός κλασικού metalcore album.

Facebook: https://www.facebook.com/foreignhandshc/

Instagram: https://www.instagram.com/foreignhandshc

446
Avatar photo
About Κωνσταντίνος Χατζόπουλος 8 Articles
Γεννημένος με ένα ζευγάρι ακουστικά και ένα χιλιοπαιγμένο LP του Paranoid των Black Sabbath στο χέρι, ο Κώστας είναι πλέον σε ένα μουσικό ταξίδι ανακάλυψης νέων ιδεών. Αγαπημένα μότο αποτελούν τα «6 χορδές δεν είναι αρκετές», «δεν είναι θόρυβος, είναι μουσική, μαμά» και φυσικά «τα genre boundaries είναι για να καταρρίπτονται».