FLESHGOD APOCALYPSE: “Opera”

TRIBUTE

Είδος : Symphonic Death Metal
Εταιρεία : Nuclear Blast Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : 23 Αυγούστου 2024

Η Ιταλία φημίζεται κυρίως για το φαγητό της, την όπερα, τα κανάλια της Βενετίας κα. Σίγουρα δεν υπάρχουν πολλοί οι οποίοι θα έλεγαν πως θα έπρεπε να φημίζεται για την συνεισφορά της στον χώρο της metal μουσικής. Σε αυτό το σημείο έρχονται οι Fleshgod Apocalypse να ταράξουν τα νερά και να βάλουν πολύ πιο δυνατά την Ιταλία στον χάρτη του ενεργού Metal. Οι Ιταλοί μαέστροι του συμφωνικού death metal επιστρέφουν με το ολοκαίνουργιο, 6ο τους άλμπουμ με τίτλο “Opera”, ένα συγκλονιστικό μουσικό ταξίδι εμπνευσμένο από το τραγικό ατύχημα ορειβασίας που συνέβη στον τραγουδιστή και εγκέφαλο της μπάντας Francesco Paoli το 2021.

Το άλμπουμ είναι δομημένο σαν ένα θεατρικό έργο 10 πράξεων. Ο ίδιος ο τίτλος, “Opera”, κάνει ξεκάθαρη αναφορά στην αθάνατη παράδοση της ιταλικής κλασικής μουσικής θεάτρου, συνδυάζοντάς την με την επική βαρβαρότητα του death και Symphonic metal, το οποίο έχει γίνει το βασικό τους χαρακτηριστικό. Ξεκινάει με το “Ode to Art” (De’ Sepolcri) οπού ακούμε την μαγευτική φωνή της υπέροχης Veronica Bordacchini να μας κάνει μία εισαγωγή στον δίσκο και πιο συγκεκριμένα στο δεύτερο κομμάτι του δίσκου με τίτλο “I Can never die” στο οποίο πλέον ακούμε καθαρό Symphonic Death Metal με έντονες αρμονίες στα πλήκτρα και καταπληκτικά, αρκετά μπάσα, brutal φωνητικά. Στη συνέχεια συναντάμε το “Bloodclock”, ένα ιδιαίτερο κομμάτι καθώς ξεκινάει με μία υπέροχη μελωδία παιγμένη σε άρπα που οδηγεί σε μία άγρια και επιθετική σύνθεση, χαρακτηριστική για το Symphonic Death μιας και πέρα από τα συνηθισμένα μουσικά όργανα (κιθάρα, μπάσο, τύμπανα) ακούμε χορωδία και πνευστά!! Ο δίσκος κλείνει με το ομώνυμο “Opera”, ένα ήρεμο, και συγκινητικό θα μπορούσα να πω, κομμάτι παιγμένο αποκλειστικά από πιάνο, προς τιμήν του Francesco Paoli, στον οποίο είναι αφιερωμένο και ολόκληρο το άλμπουμ.

Από πλευράς μουσικής παραγωγής, το “Opera” θα έλεγα πως είναι εξαιρετικό, γεγονός αρκετά σύνηθες για την Nuclear Blast, παρόλη τη δυσκολία σε mixing-mastering που προκύπτει από τα πολλά όργανα και τις ιδιαίτερες μουσικές υφές,

Σαν μεγάλος fan του Symphonic Death Metal και λάτρης των δικών μας Septicflesh μπορώ να πω με βεβαιότητα πως οι Fleshgod Apocalypse ξεπέρασαν τον εαυτό τους με το “Opera” καθώς ήταν εκπληκτικό σε όλες του τις εκφάνσεις και σίγουρα είναι ένας δίσκος που θα τον ακούσω ξανά και ξανά. Το μόνο που μένει είναι να τον δούμε live καθώς θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πως θα συνδυάσουν όλα αυτά τα ηχοχρώματα και τις ηχητικές υφές που ακούγονται στο άλμπουμ.

Facebook: https://www.facebook.com/fleshgodapocalypse
Website: https://shop.fleshgodapocalypse.com/pages/the-band
Instagram: https://www.instagram.com/fleshgodofficial/

86
Avatar photo
About Κυριάκος Κωνσταντίνου 41 Articles
Μυημένος στο metal απο μικρή ηλικία έχει καταλήξει σε μία πρόταση που τον χαρακτηρίζει περισσότερο : Dream Theater και τ'άντερα αλεξίπτωτο. Στον ελεύθερό του χρόνο (δηλαδή όταν δεν ακούει Dream Theater) σπουδάζει στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και ψάχνει πιο θα είναι το επόμενο live που θα πάει.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*