FIREBREATHER: “Dwell In The Fog”

ALBUM

Είδος: Stoner/Doom Metal
Εταιρία: RidingEasy
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 25 Φεβρουαρίου 2022

Κοιτώντας το εξώφυλλο έρχεται στο νου μου αμέσως ο Sleipnir, το οχτάποδο άλογο του θεού Όντιν, κυρίαρχου της σκανδιναβικής μυθολογίας.
Το άλογο των Firebreather όμως, έχει και δύο κεφάλια τα οποία, αργά και δυνατά θα χτυπιόντουσαν μπρος πίσω, αν άκουγαν και εκείνα, τη βαριά μουσική των Σουηδών Firebreather.

To “Dwell In The Fog” είναι το δεύτερο full length album των Γετεβόργιων και είναι στοχευμένο προς έκείνους που αρέσκονται στη stoner/doom παρακαταθήκη του θείου Matt Pike, κυρίως όπως τον γνωρίσαμε μέσα από τους High On Fire.
Ριφολογική μουσική με μονολιθικά τύμπανα και φωνητικά μεταξύ βαριοπούλας και γυαλόχαρτου, βουτηγμένα στη μαστούρα και το πάθος. Καθόλη τη διάρκεια του το “Dwell In The Fog”, κρατάει δέσμιο τον ακροατή και σε κάθε κομμάτι του αποδεικνύει πως αξίζει την προσοχή του.

Από το εξαίσιο άνοιγμα του “Kiss of Your Blade” και με κομμάτια που όλα σχεδόν, ξεπερνούν τα 6 λεπτά, οι Firebreather δεν σε αφήνουν να πλήξεις και επενδύουν σε εναλλαγές ρυθμού και ταχύτητας, ενώ διάσπαρτα μικρά κιθαριστικά σολάκια σπάνε την μονοτονία κάποιων επαναλαμβανόμενων riffs, που είναι σήμα κατατεθέν, βέβαια του ευρύτερου ήχου.

Σε σχέση με τις προηγούμενες δυο δουλείες τους (“Under A Blood Moon” 2019, “Firebreather” EP-2017), τα μόνα πράγματα που έχουν αλλάξει είναι ο μπασίστας και ο όγκος της παραγωγής που έχει γεμίσει κάθε πιθανό κενό υπήρχε στο παρελθόν, ανεβάζοντας αρκετά επίπεδα το συγκρότημα.
Επιπλέον, το επικό εξώφυλλο απεικονίζει τέλεια το εξίσου επικό μουσικό περιέχόμενο χαρίζοντας μου ένα doom ογκόλιθο που θα με συντροφέψει σε όλο το 2022 πιθανολογώ.

Οι φίλοι του Παϊκικού ήχου απαγορεύεται να το προσπεράσουν. Καβάλα παν στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε…καβαλάω και εγώ και πάω να του συναντήσω σε εκείνον τον μυθικό κόσμο που έπλασαν με τη μουσική τους.

Facebook: https://www.facebook.com/firebreathergbg/
Bandcamp: https://firebreatherdoom.bandcamp.com/

671

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.